Tânăr de 18 ani, căutat de scafandri după ce s-a răsturnat cu caiacul. „Multe suflete a luat acest iaz, multe trupuri a înghițit”

Un tânăr în vârstă de 18 ani este căutat de scafandri, după ce s-a răsturnat cu caiacul într-un lac din Suceava. Băiatul era un împătimit al sporturilor extreme, însă nu ştia să înoate.

04 aug. 2022, 11:15

Tânăr de 18 ani, căutat de scafandri după ce s-a răsturnat cu caiacul. Acesta venise la iazul Lipoveni cu un grup de tineri ca să se dea cu caiacul, deşi nu ştia să-l manevreze şi nici să înoate.

Tânăr de 18 ani, căutat de scafadri după ce s-a răsturnat cu caiacul: „Era începător şi nu ştia nici să înoate”

Citeşte şi Momente cumplite în lumea teatrului! Actorul Ioan-Cristi Vlad a murit înecat cu doar o zi înainte să împlinească 25 de ani

„Era începător şi nu ştia nici să înoate. Am înţeles că ei fac chiar un club sportiv din ăsta. El a plecat singur de aici, până la mal. Ceilalţi erau în partea cealaltă. La un moment dat au văzut că a căzut de pe barcă, iar barca a venit singură spre ei, partea spre dig”, a declarat Gheorghe Biliciuc, SVSU Mitocu Dragomirnei, potrivit observatornews.ro. 

Când au văzut că băiatul a căzut din barcă, ceilaţi tineri au încercat imediat să-i sară în ajutor. Din păcate, nu au reuşit să-l găsească şi au sunat la 112.

„Când am ajuns la faţa locului, într-adevăr, erau valuri mari și este dificil să înoţi chiar şi pentru un înotător profesionist în aceste ape pentru că sunt deosebit de reci şi pot pune probleme”, spune Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

Primarul comunei Mitocu Dragomirnei spune că lacul în care s-a întâmplat tragedia a înghiţit multe suflete de-a lungul anilor.

„Multe trupuri a înghiţit acest iaz şi multe suflete a luat acest iaz. De aceea, recomandăm şi îndrumăm oamenii să fie atenţi, să se păzească!”, Radu Reziuc, primar comuna Mitocu Dragomirnei.

Potrivit primelor informaţii, tânărul era un împătimit al activităţilor extreme. Avea brevet de planorist, însă nu se pricepea la sporturi pe apă.

Acesta este în continuare căutat de pompieri şi scafandri.

Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz.

Citeşte şi Caz cutremurător. O mamă şi-a înecat cei trei copii de 3, 4 şi 5 ani odată cu ea