A fost găsită cutia neagră a avionului Boeing care s-a prăbuşit în China cu 132 de persoane la bord

Noi informaţii ies la iveală în cazul avionului prăbuşit în China, cu 132 de persoane la bord. Un înregistrator de zbor al aeronavei care aparţine companiei aeriene China Eastern Airlines a fost recuperat, miercuri.

23 mart. 2022, 14:10
A fost găsită cutia neagră a avionului Boeing care s-a prăbuşit în China cu 132 de persoane la bord
foto: tulsaworld.com / Xinhua

Un reprezentant al Aviaţiei Civile Chineze (CAAC) a anunţat miercuri că a fost găsită cutia neagră a avionului Boeing care s-a prăbuşit luni în sudul Chinei.

„O cutie neagră a zborului MU5735 a fost găsită (miercuri), la 23 martie”, a anunţat un purtător de cuvânt al CAAC, Liu Lusong, conform agenţiei AFP, citată de News.ro.

Avionul Boeing care s-a prăbuşit asigura o legătură internă, între oraşele chineze Kunming (sud-vest) şi Canton (sud).

Autorităţile chineze desfăşoară în prezent o anchetă pentru a stabili cauzele prăbuşirii avionului. Compania China Eastern Airlines şi-a imobilizat la sol flota de avioanele de acest tip Boeing 737-800 NG. Această catastrofă s-ar putea dovedi a fi unul dintre cele mai grave accidente produse în China din 1994.

Citeşte şi: Momentul în care avionul Boeing cu 132 de persoane la bord s-a prăbuşit în China. Aeronava se duce ca un glonţ spre pământ VIDEO

Bilanţul dramei nu a fost confirmat în mod oficial, iar vestea a produs o undă de şoc în ţară.

Preşedintele chinez Xi Jinping s-a declarat „şocat” şi i-a îndemnat pe anchetatori „să stabilească cât mai rapid cauzele accidentului”.

China Eastern, a doua cea mai mare companie aerană chineză, a reacţionat înainte de aflarea rezultatului anchetei şi a imobilizat la sol flota de avioane de tip Boeing 737-800 NG – în total 111 aeronave.

Compania a anunţat marţi că a suspendat aproximativ 1.910 zboruri, după ce a imobilizat avioanele, dar şi din cauza unei intensificări a epidemiei Covid-19.

Acest accident plasează din nou în centrul atenţiei Boeing, vizat în ultimii ani din cauza siguranţei avioanelor sale. Grupul, ale cărui acţiuni s-au depreciat luni cu 6% pe Wall Street, după anunţarea prăbuşirii, a anunţat că ”acţionează în vederea strângerii a cât mai multe informaţii”.

Autorităţile chineze au rdicat în decembrie intezicerea zborului avioanelor de tip Boeing 737 Max, instituită în urma unei serii de prăbuşiri, în martie 2019. China este o piaţă importantă a Boeing, care înregistrează 25% dintre vânzări în această ţară.

Citeşte şi: Dosar penal după incendiul de la centrul comercial Prosper. Cum arată zona după incendiu