Dosar penal după incendiul de la centrul comercial Prosper. Cum arată zona după incendiu

Val de acuzații după incendiul devastator din Sectorul 5 al Capitalei. Intervenția pompierilor a fost îngreunată din cauza mașinilor parcate pe aleea pe care ar fi trebuit să intre autospecialele. Este o anchetă de proporții, polițiștii trebuie să stabilească acum de la ce a pornit iar specialiștii să hotărască ce se intâmplă cu cladirea carbonizata.

23 mart. 2022, 12:19

Dosar penal dupa incendiul care a mistuit centrul comercial Prosper. Procurorii și specialiștii ISU fac cercetare la fața locului și au izolat perimetrul. Procurorii vor chema la audieri mai multe persoane pentru a stabili cauza incendiului.

Incendiul de la centrul comercial Prosper a fost atât de puternic încât clădirea a ars în întregime. Acoperișul s-a prăbușit parțial.

„La ora 16:43 ISUBIF a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu, produs la un centru comercial din sectorul 5 al Capitalei. În cel mai scurt timp au fost alertate 8 autospeciale de stingere, 2 autoscări și 2 echipaje SMURD.

Resursele celei mai apropiate subunități au efectuat o recunoaștere și au comunicat faptul că incendiul se manifestă la partea superioară a clădirii, cu degajare mare de fum. În baza informațiilor preliminare furnizate din teren, dispozitivul a fost imediat suplimentat cu autospeciale de la alte subunități operative.

Comandantul intervenției a dispus măsuri urgente pentru realizarea dispozitivelor de căutare-salvare a unor posibile persoane surprinse în interior, de protejare a vecinătăților, respectiv pentru localizarea și stingerea incendiului.

Fumul intens rezultat în urma procesului de ardere s-a degajat către clădirile din zonă, direcția de propagare fiind influențată de rafalele de vânt. În acest sens, pentru informarea și protecția populației, a fost transmis un mesaj prin sistemul Ro-Alert. Ca urmare a acestui eveniment nu au fost persoane rănite.

Pentru gestionarea situației de urgență ISUBIF a intervenit cu 27 de autospeciale de stingere, 6 autospeciale pentru intervenție de la înălțime, 2 autospeciale pentru descarcerare, 3 SMURD și 5 ambulanțe ale SABIF.

În ceea ce privește respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, precizăm faptul că ultimele două controale la această construcție au fost efectuate în anii 2018 și 2021, prilej cu care a fost aplicată sancțiune contravențională pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu.

Începând cu ora 21:00, dispozitivul a fost redimensionat. Rămân 8 autospeciale de stingere, 3 autoscări, 1 descarcerare, 1 SMURD”, a transmis ISU Bucureşti.

Citeşte şi: Doi soți s-au luat de mână și au sărit de la geam ca să scape de incendiul care le-a cuprins locuința din Baia Mare