A fost găsită o soluţie pentru ca elevii Liceului Romano-Catolic din Târgu Mureş să poată începe noul an şcolar

Cei peste 360 de elevi ai Liceului Teoretic Romano-Catolic Târgu Mureş vor învăţa, începând de luni, în cadrul Liceului „Bolyai Farkas”, părinţii şi profesorii fiind de acord cu această soluţie a ISJ Mureş.

08 sept. 2017, 11:36
A fost găsită o soluţie pentru ca elevii Liceului Romano-Catolic din Târgu Mureş să poată începe noul an şcolar

Şeful ISJ Mureş, Ioan Macarie, a declarat că decizia este cea mai corectă care s-a putut lua în cazul elevilor Liceului Teoretic Romano-Catolic.

„Consiliul de Administraţie al ISJ Mureş a luat decizia ca elevii şcolarizaţi în cadrul Liceului Teologic Romano-Catolic Târgu Mureş să fie şcolarizaţi, începând de luni, în formaţiuni de studiu la Liceul Teoretic . Aceeaşi decizie a fost luată şi în cadrul personalului didactic şi nedidactic. Vor învăţa în aceeaşi clădire în care au învăţat şi până acum, doar că vor aparţine de Liceul . Este cea mai corectă decizie care s-a putut lua. Părinţii şi profesorii au fost de acord cu această soluţie”, a spus Macarie, scrie Mediafax.

2.500 de oameni au ieşit în stradă, în urmă cu câteva zile, fiind nemulţumiţi de situaţia juridică a unităţii de învăţământ. Instanţa a decis în luna iunie că acesta nu funcţiona legal, deoarece nu avea avizele ministerului Educaţiei.

Citeşte şi Mesajul Patriarhului cu ocazia începerii noului an şcolar:Familia, Biserica şi Şcoala,chemate să ofere copiilor şi o formare spirituală