A fost Iisus un extraterestru? TEORIA care a bulversat creştinismul

Religia este una dintre cele mai periculoase arme de manipulare în masă, dacă este folosită în acest scop. Aceste aspect, chiar dacă este acceptat de cei mai mulți, nu a fost niciodată pe deplin înțeles.

01 mart. 2014, 11:50
A fost Iisus un extraterestru? TEORIA care a bulversat creştinismul

De-a lungul timpului, au existat numeroase voci care au susținut că poveștile biblice au fost modificate intenționat pentru ca adevărul să fie ascuns de ochii credincioșilor pentru ca frica și întunericul să pună stăpânire pe inimile lor. În tot acest timp, Biserica nu face decât să se alimenteze și să acapareze bani, putere și notorietate.

Un manuscris antic contrazice Biblia: Iisus obişnuia să-şi schimbe forma!

Unul dintre cei mai contestați scriitori din lume, Erich von Daniken, a fost unul dintre cei care au avut curaj să susțină public faptul că de fapt Iisus a fost reprezentantul unei specii de extratereștri. El a fost trimis pe Terra pentru a schimba perspectiva oamenilor asupra vieții și a morții. Pentru că lupta s-a dovedit a fi una cu morile de vânt, Iisus a ales să se lase răstignit și să părăsească pentru totdeauna planeta, scrie efemeride.ro.
 

Această teorie pare de-a dreptul șocantă la prima vedere, dar este susținută de numeroși specialiști. Don Fernando Pugliese, episcop în cadrul Bisericii Apostolice din Brazilia, a studiat textele biblice din arhiva Vaticanului. Straniu sau nu, a ajuns la aceeași concluzie ca și Daniken, susținând într-o lucrare că Steaua de la Betleem fusese o navă extraterestră, de pe care provenea Iisus, și care i-a condus pe cei trei magi până în locul nașterii. Această explicație pare logică mai ales în conjunctura actuală în care nici până în ziua de astăzi nu se poate spune cum a apărut această stea din senin pe cer. De asemenea, Pugliese explică faptul că în momentul în care Fecioara Maria s-a arătat la Fatima, au apărut numeroase OZN-uri.

Ce se întâmplă când îl cauţi pe Iisus pe Google. Topul celor mai căutate persoane pe net

Un alt susținător al acestei teorii controversate este scriitorul american Brad Steiger. În cele mai multe dintre cărțile sale, americanul și-a delectat cititorii cu ideea că Iisus a fost un extraterestru care a fost trimis într-o misiune pe Terra. Astfel, mântuitorul a luat formă fizică și a încercat să răspândească cele mai importante învățături oamenilor. Steiger susține că Iisus se va întoarce cândva pe Pământ și nu va fi în ziua judecății, ci în momentul în care oamenii vor fi pregătiți să accepte faptul că nu sunt singuri în Univers și că extratereștri sunt de fapt creatorii lor.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai elocvente exemple ale susținătorilor teoriei care spune că Iisus este un extraterestru, care a coborât din nava sa spațială pe Pământ pentru a le aduce oamenilor iluminarea. Dacă a reușit sau nu, rămâne un mister deocamdată și probabil că viitorul va răspunde la cele mai multe dintre întrebări.

 Citeşte şi Un oraş din vremuri biblice, descoperit pe coasta Mării Galileii FOTO