A fost încheiat un nou armistiţiu în Ucraina

Ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, a anunțat miercuri, la Kiev, încheierea unui nou acord de încetare a focului între armata ucraineană și separatiștii proruși, transmit agențiile EFE și Reuters.

14 sept. 2016, 17:22
A fost încheiat un nou armistiţiu în Ucraina

Steinmeyer a evocat de asemenea posibilitatea ca următorii pași în soluționarea conflictului din Ucraina, în baza acordurilor de pace de la Minsk, să fie conveniți săptămâna viitoare.

Șeful diplomației germane a apreciat că, dacă vor primi acordul Moscovei, separatiștii proruși vor respecta încetarea focului începând de la miezul nopții de miercuri spre joi, armistițiu pe care și ucrainenii s-au angajat să-l respecte și care deocamdată are o durată de o săptămână, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Ministrul german de Externe: Se pregăteşte calea pentru un armistiţiu stabil în Ucraina, fără condiţii prealabile

Cele două părți aflate în conflict au mai convenit numeroase încetări ale focului, ultima fiind cea care ar fi trebuit să intre în vigoare pe 1 septembrie, data începerii anului școlar, dar luptele au continuat.

‘Ne aflăm din nou la o răscruce de drumuri (…) Vedem o mică licărire de speranță (…), dar nu este de ajuns’, a mai spus Steinmeier, miercuri, la Kiev.