A fost lăsat să-și vadă mama bolnavă doar printr-un gard de sârmă. „Acum mă lupt doar să mai pot petrece puțin timp cu ea înainte să nu mai fie”

Vizitele între părinții și copiii care nu s-au mai văzut de multă vreme devin din ce în ce mai greu de realizat. Mărturiile unui bărbat, care a fost lăsat să-și vadă mama doar prin gard, din cauza restricțiilor impuse în pandemie, sunt extrem de emoționante.

23 nov. 2020, 20:46
A fost lăsat să-și vadă mama bolnavă doar printr-un gard de sârmă. „Acum mă lupt doar să mai pot petrece puțin timp cu ea înainte să nu mai fie”

Fiul unei femei în vârstă de 89 de ani, care suferă de demență, a povestit cum a fost nevoit să vorbească cu mama lui de la distanță, fiind despărțiți de un gard de sârmă, atunci când a vizitat-o la centrul de îngrijire la care se află. Totul din cauza restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de coronavirus.

Halliday, în vârstă de 58 de ani, care locuiește în apropiere de Edinburgh, a povestit că starea mamei lui s-a deteriorat cu o săptămână înainte de primul lockdown. El a povestit că i s-a permis să o viziteze în interior o singură dată în ultimele nouă luni. Vizita a durat 30 de minute și la final femeia a izbucnit în lacrimi.

„De fiecare dată când mergeam să o văd, mă implora să o ajut să se sinucidă. Am încercat să-i dau speranță și am rugat-o să mai reziste. La început am avut vizite la fereastră, iar apoi a devenit foarte dificil să-mi văd mama.

Am avut o singură vizită de 30 de minute în interior, acum nouă luni, și s-a simțit de parcă ar fi durat 5 minute. Nu-mi pot scoate din minte fața ei, îi puteai vedea lacrimile și teroarea pe față. I-a întrebat dacă poate să-mi dea o îmbrățișare, dar ei au luat-o și m-au dat afară din clădire.

Nu mai pot dormi la gândul că nu îmi voi mai vedea mama. Acum mă lupt doar să mai pot petrece puțin timp cu ea înainte să nu mai fie”, a povestit Halliday pentru Metro.

A fost lăsat să-și vadă mama bolnavă printr-un gard de sârmă

Ultima dată, domnul Halliday a fost nevoit să vorbească cu mama lui printr-un gard de sârmă.

„Când am dus-o prima dată pe mama la acest centru de îngrijire, cea mai mare teamă a ei a fost că o vom lăsa acolo. A trebuit să-i promit că nu o vom părăsi niciodată. Însă, cinci zile mai târziu a venit primul lockdown și mi s-au permis vizitele doar la fereastră”, a mai povestit el.

Cu toate că mama lui iese la aer și se plimbă prin grădină, lui nu i s-a dat șansa să se poată plimba alături de ea. Tot ce a primit a fost acea vizită prin gard.

Când și-a dus mama acolo, era în formă și se simțea bine. Acum, însă, pare cu zece ani mai în vârstă, a mai povestit bărbatul. „A slăbit foarte mult și și-a rupt șoldurile de două ori”.

„Familia înseamnă foarte mult pentru ea, iar faptul că se află într-o asemenea situație e devastator pentru ea”, a mai spus el.

Poveşti de pandemie. O soţie iubitoare, surprinsă în timp ce îngenunchează pe stradă pentru a-şi revedea soţul aflat într-un centru de îngrijire. IMAGINI EMOŢIONANTE!