Poveşti de pandemie. O soţie iubitoare, surprinsă în timp ce îngenunchează pe stradă pentru a-şi revedea soţul aflat într-un centru de îngrijire. IMAGINI EMOŢIONANTE!

Fotografia cu o soție iubitoare, care s-a așezat în genunchi în stradă pentru a-și putea vedea soțul aflat la un centru de îngrijire a bătrânilor, a ajuns virală pe internet. Restricțiile impuse în pandemie îi împiedică pe cei doi soți să interacționeze în vreun fel.

12 nov. 2020, 15:44
Poveşti de pandemie. O soţie iubitoare, surprinsă în timp ce îngenunchează pe stradă pentru a-şi revedea soţul aflat într-un centru de îngrijire. IMAGINI EMOŢIONANTE!

Povești de pandemie. Femeia nu şi-a mai văzut soţul de luni bune şi a reuşit să îl revadă de la distanţă în momentul în care una dintre asistente l-a plimbat prin curtea casei de îngrijire.

Povești de pandemie. Unii oameni își pot vedea persoanele dragi doar printr-o fereastră

Celor din centrele din Marea Britanie li s-a interzis contactul cu vreun membru al familiei în ultimele opt luni din cauza infecției cu coornavirus. Regulile i-au lăsat incapabili să-i mai înbrățișeze pe cei dragi sau să se țină de mână.

Unii pot doar să-și vadă soții, soțiile, părinții printr-o fereastră sau un ecran de plastic. Alții nu au putut să-i vadă deloc de luni bune. Fără un sprijin emoțional din partea familiei, sănătatea mentală și fizică a multora scade se deteriorează considerabil, ajungând să se simtă singuri și uitați.

Cifrele oficiale arată că au existat mii de decese provocate de demență, de la impunerea carantinei, majoritatea fiind înregistrate în centrele de îngrijire.

Experții britanici și organizațiile de caritate sunt de părere că autoritățile ar trebui să aprobe urgent testarea în masă în centrele de îngrijire pentru a se asigura că pacienții pot avea vizite față în față și contacte fizice.

Mulţi încetează să mai lupte. Singurătatea îi va ucide înaintea COVID

„Prin oprirea vizitelor, elimini singurul lucru pentru care trăiesc mulți: dragostea familiei şi a prietenilor. Oamenii mor de singurătate, din lipsa de dragoste, din cauza pierderii lucrurilor care contează cel mai mult pentru ei”, a declarat Kate Lee, de la Societatea Alzheimer, pentru DailyMail.

Citeşte şi Proteste violente la Varşovia, împotriva restricţiilor din pandemie. Poliţia a folosit gaze lacrimogene

Guvernul are puterea să le ofere acestor oameni cel mai frumos cadou de Crăciun, dar această decizie trebuie luată acum, înainte să fie prea târziu, punctează specialista.

Dl. Stallard nu înţelege de ce familia lui nu îl mai vizitează ca înainte

„Singurătatea şi izolarea vor ucide oamenii înaintea COVID. Am auzit poveşti despre oameni care decis să nu mai mănânce şi să bea, nu mai suportă şi aleg să moară”, a spus, la rândul ei, Diane Mayhew, cofondatoarea grupului Rights for Residents.

Cu fiecare zi care trece fără ca aceşti oameni să fie vizitaţi, tot mai mulţi încetează să mai lupte. E îngrozitor şi inuman. Mulţi dintre ei nu pot comuna prin ecrane sau pe iPad. Unii sunt surzi, orbi sau suferă de demenţă. Ei nu înţeleg ce este coronavirusul. Se simt ca nişte prizonieri, a mai adăugat Mayhew.

Citeşte şi Surpriză emoţionantă în vreme de COVID! I-a cântat soţiei serenade din curtea spitalului în care era internată