A fost panică generală după noul val de cutremure din Turcia! O jurnalistă a început să plângă în timpul unui live VIDEO

Sudul Turciei și nordul Siriei au fost din nou zguduite de două cutremure! Seismele de 6,4 și 5,8 grade pe scara Richter au avut loc luni seară și au creat panică generală printre oameni. O jurnalistă a simțit pe propria piele teroarea generată de cele două seisme și a început să plângă, chiar în timp ce se afla în direct, la canalul turc de știri CNN.

21 feb. 2023, 12:45
A fost panică generală după noul val de cutremure din Turcia! O jurnalistă a început să plângă în timpul unui live VIDEO

Două cutremure puternice au avut loc, luni, la granița dintre Turcia și Siria. Cele două cutremure s-au produs la doar trei minute distanță unul de altul

Primul seism, de 6,4 pe Richter, s-a produs în zona Uzunbağ, provincia Hatay, la doar 16,7 kilometri adâncime. Trei minute mai târziu, un alt cutremur, de 5,8 pe Richter, a lovit în centrul orașului Samandag. Adâncimea cutremurului de 5,8 a fost de 7 kilometri, potrivit CNN Turk.

Citiți și: Cutremur puternic în Turcia, urmat de o replică majoră. UPDATE: sunt pagube însemnate şi victime

Cutremurul de pe 6 februarie a devastat sudul ţării şi Siria și a făcut peste 46.000 de victime, din care 40.689 de morţi în Turcia.

În urma celor două seisme care au lovit din nou Turcia, șase persoane au murit și alte 294 au fost rănite.

Peste 118.000 de clădiri au fost distruse sau grav avariate, iar localnicii trăiesc acum în corturi sau adăposturi improvizate. În momentul în care pământul a început să se miște din nou, oamenii au început să țipe și s-a produs o panică generală.

Momentul în care jurnalista a început să plângă în direct

De exemplu, Buse Deviren, reporter al CNN Türk a început să plângă, chiar în timp ce transmitea în direct dintr-o astfel de tabără de sinistrați.

„Pământul alunecă sub picioare, a fost un cutremur incredibil de puternic. Acum, totul este plin de fum și mai multe clădiri s-au prăbușit”, a transmis jurnalista, cu lacrimi în ochi.

Jurnalista a spus că, în timpul seismului de 6,4, sobele din corturi s-au răsturnat și oamenii au început să fugă speriați pe străzi.

Pe rețelele de socializare au fost postate înregistrări dramatice din timpul cutremurului de 6,4. Noul val de cutremure au avut loc la o distanţă de 140 de kilometri sud de seismele de 7,7 şi de 7,6 produse pe 6 februarie în Kahramanmaraș.

Citiți și: Turcia sistează operaţiunile de căutare a supravieţuitorilor, cu excepţia celor mai afectate două provincii