A fost salvată de Facebook, de la 8.000 de kilometri distanţă. Află povestea unei fetiţe răpite, salvată de un gamer

Un gamer din Marea Britanie a reuşit să salveze o fetiţă de 4 ani, din Arizona, răpită de tatăl ei, pe care judecătorii americani o plasaseră în custodia bunicilor săi. Tânărul de 21 de ani a aflat povestea ei cu ajutorul reţelei de socializare Facebook.

16 aug. 2017, 20:49
A fost salvată de Facebook, de la 8.000 de kilometri distanţă. Află povestea unei fetiţe răpite, salvată de un gamer

Când s-au petrecut faptele, fetiţa se afla la o distanţă de 8.000 de kilometri, peste ocean, în Arizona,  de locul în care un utilizator de Facebook a detectat-o. El se numeşte Harry Brown, are 21 de ani, trăieşte în Anglia şi a jucat rolul decisiv în găsirea fetiţei. Poliţiştii o căutau de mai bine de trei săptămâni.

Yvette, fetiţa de numai 4 ani, a fost răpită de tatăl ei, Virgil, după ce judecătorii au dat-o în custodia bunicilor. Nimeni nu a mai ştiut de ea timp de aproximativ trei săptămâni, când un utilizator de Facebook a aflat din media povestea micuţei.

Harry este amator de jocuri video şi are mulţi prieteni pe Facebook. Printre aceştia l-a descoperit şi pe Virgil, care era adăugat pe lista lui. Cei doi bărbaţi se cunoscuseră pe Facebook cu câţiva ani în urmă. Când a auzit despre dispariţia Yvettei, Harry a revizuit lista prietenilor lui. În această listă figura şi Virgil, tatăl fetiţei. 

Din aproape în aproape, Harry a dat şi de bunicul fetiţei la bunicul fetiţei, Gary, Harry Brown şi a reluat contactul cu Virgil, prin internet, comunicând cu el până când a obţinut informaţii preţioase care i-au permis ulterior să îl localizeze pe tatăl fetiţei.

La un moment dat, când era într-o conversaţie cu Virgil, Harry a aflat de la el că locuia cu Yvette, fetiţa lui pe care o răpise, şi cu prietena lui într-un hotel din Arizona.

Harry s-a oferit  atunci să îi trimită o comandă de pizza chiar în camera lui de hotel, propunere pe care Virgil a acceptat-o fără să bănuiască ceva. 

Astfel, Harry a aflat şi adresa de la hotelul în care se ascunsese Virgil împreună cu prietena lui şi cu fetiţa. Imediat, Harry a luat legătura cu bunicul fetiţei, iar când a sosit comanda de pizza, au sosit şi poliţiştii care au eliberat-o pe micuţă. 

Îmi petrec foarte mult timp pe Internet, dar nu mi-am dat seama că făcând asta, într-o bună zi aş fi ajuns să dau de urma acestei fetiţe”, a povestit Harry Brown publicaţiei Daily Mirror.