A fost ucis responsabilul cu media al Statului Islamic, într-un atac aerian american în Afganistan

Responsabilul cu media al grupării jihadiste Statul Islamic (SI), Jawad Khan, a fost ucis într-un atac aerian al SUA în provincia Nangahar din estul Afganistanului, au anunțat forțele americane.

17 iun. 2017, 09:44
A fost ucis responsabilul cu media al Statului Islamic, într-un atac aerian american în Afganistan

Moartea lui Jawad Khan „va perturba rețeaua (Statului Islamic), va diminua procesul de recrutare și va obstrucționa încercările de a desfășura operațiuni internaționale”, a precizat într-un comunicat generalul John Nicholson, comandantul forțelor americane în Afganistan.

Atacul, care a avut loc la 3 iunie, a avut ca țintă un important centru al militanților în districtul Achin, întrerupându-le astfel comunicațiile și conexiunile cu gruparea Statul Islamic din Siria, au precizat SUA.

Citeşte şi O poliţistă israeliană a fost înjunghiată mortal. Statul Islamic a revendicat atacul

Forțele americane și afgane se luptă cu militanții Statului Islamic în provincia Nangarhar de la apariția grupării în această zonă în ianuarie 2015.

În aprilie, forțele americane au lansat o bombă uriașă asupra unui complex de tuneluri al Statului Islamic în Nangarhar, atac despre care Ministerul afgan al Apărării a spus că a ucis 90 de militanți.


loading...