A fugit din Swaziland pentru că nu voia să se mărite cu REGELE GALERIE FOTO VIDEO

O tânără de 22 de ani a cerut azil politic în Marea Britanie unde ajunsese după ce fugise din Swaziland, pentru ă nu voia să se căsătorească cu suveranul regatului african.

20 mai 2013, 06:25

Tintswalo Ngobeni are 22 de ani şi a reuşit să părăsească regatul african la vârsta de 15 ani, când regele Mswati al III-lea, care avea deja 13 soţii şi pusese ochii pe ea voind să o facă cea de-a 14-a soţie a lui.

Tintswalo învăţa la un colegiu când suveranul regatului african a venit în cancelaria şcolii, cerându-le responsabililor să o aducă pe adolescentă să stea de vorbă cu ea. El a întrebat-o dacă i-ar plăcea să facă parte din familia regală, scrie Daily Mail.

Când fata avea 15 ani, avansurile suveranului au devenit din ce în ce mai hotărâte, dar Tintswalo nu voia cu niciun chip să ajungă o femeie captivă, cum erau celelalte 13 soţii ale lui, în palatul regal, păzite de bodyguarzi, mai scrie publicaţia britanică. 

Fata, isteaţă şi curajoasă, s-a hotărîât atunci să fugă din regatul african. A fost ajutată să iasă din Swaziland de către mătuşa ei şi să ajungă în Marea Britanie, la Birmingham, unde se stabilise cu 5 ani în urmă mama ei, care scăpase astfel de un soţ abuziv, părăsind Swazilandul. S-a stabilit şi ea tot în Birmingham.

Tintswalo protestează acum săptămânal în faţa Ambasadei regatului Swaziland din Londra, pentru democraţie în ţara sa natală şi pentru drepturile femeilor. Tânăra a povestit că regele Swazilandului îşi ţine soţiile în palatele sale, iar femeile sunt păzite 24 de ore din 24 de bodyguarzi. O singură dată pe an, soţiile lui au dreptul să meargă la shopping, în Statele Unite, dar tot sub pază.

Tintswalo se teme că suveranul va trimite pe cineva să o aducă înapoi cu forţa sau chiar să o ucidă. Din aceste motive, ea cere azil în Marea Britanie.