A furat banii unei bănci, apoi i-a dat foc pentru a ascunde furtul VIDEO

Surpriză în cazul incendiului de la Banca din Ploieşti. Persoana care a dat foc camerei de tezaur, cel mai probabil pentru a ascunde furtul a aproape 150.000 de euro, este chiar o angajată al instituţiei. Poliţia bănuieşte că mai mulţi angajaţi ai băncii au participat la furt, dar femeia s-a întors să dea foc.

RomaniaTV.net
16 dec. 2011, 13:49
A furat banii unei bănci, apoi i-a dat foc pentru a ascunde furtul VIDEO

În urma expertizei tehnice, realizate pentru soluţionarea dispariţiei celor 150 mii de euro de la Banca BCR din Ploieşti la sfârşitul lunii noiembrie, reiese că banii nu au ars în incendiu. Suspectul principal, spun anchetatorii, este chiar supervizorul băncii, o persoană cu funcţie de conducere. Femeia a primit mandat de reţinere pentru 24 de ore şi se află în spital. Ea este acuzată de delapidare, însă nu recunoaşte nimic.

Din analiza conţinutului camerelor de supraveghere a rezultat faptul că învinuita este cea care a pătruns ultima în mod neautorizat în camera tezaurului. De asemenea a fost identificată o flacără care părea a fi un incendiu. Ulterior, la ieşire nu a anunţat nici personalul din subordine, nici că în incinta camerei are loc un incendiu„, a declarat Alina Comăniţă, purtător de cuvânt Judecătoria Ploieşti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Ploieşti, procurorul Alina Comăniţă, procurorii au început urmărirea penală faţă de Carmen Nicoleta Dănilă, angajată în funcţia de supervizor la filiala Prahova a BCR, aceasta fiind acuzată de delapidare şi distrugere calificată.

Anchetă pentru incendiul de la Ploieşti

Ulterior, în timpul anchetei deschise la bancă pentru stabilirea cauzei incendiului anchetatorii şi reprezentanţii băncii au constatat că din camera tezaurului lipsesc trei teancuri a câte o sută de bancnote de 500 de euro, acestea nefiind găsite însă nici arse, deşi cu o zi înainte fusese confirmată prezenţa celor trei teancuri în camera de tezaur a băncii.

Joi, femeia a fost reţinută, însă i s-a făcut rău şi a fost internată la Spitalul de Obstetrică – Ginecologie din Ploieşti. Femeia a primit mandat de reţinere pentru 24 de ore şi se află în spital. Ea este acuzată de delapidare, însă nu recunoaşte nimic.

Reamintim că pe 30 noiembrie, pompierii prahoveni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit în incinta sediului BCR Ploieşti. La acel moment toţi clienţii şi angajaţii băncii au fost evacuaţi, activitatea băncii fiind reluată după stingerea incendiului care a avut loc în subsolul sediului BCR de pe strada Văleni din municipiu.