A încălcat carantina de șapte ori în doar trei zile. Amenda colosală primită de un bărbat

Încălcarea restricțiilor impuse în pandemie în mod repetat l-a făcut pe un bărbat să scoată din buzunar 35 de mii dolari.

27 ian. 2021, 09:25
A încălcat carantina de șapte ori în doar trei zile. Amenda colosală primită de un bărbat

A încălcat carantina de șapte ori în doar trei zile

Un bărbat din Taiwan a fost amendat cu 1 milion de dolari noi taiwanezi, mai exact a 35.000 dolari americani, pe motiv că a încălcat carantina de cel puțin șapte ori în doar trei zile. A ieșit din casă pentru a merge la cumpărături sau pentru a-și repara mașina.

După ce s-a întors dintr-o călătorie de afaceri din China, acesta intrase în carantină pentru 14 zile în apartamentul său din orașul Taichung, situat în centrul Taiwanului. În doar trei zile, a încălcat restricțiile de cel puțin șapte ori, conform CNN.

Un vecin cu care a avut o altercație l-a reclamat la poliție, Primarul orașului e de părere că bărbatul a comis o infracțiune gravă și că trebuie să fie pedepsit pe măsură. Astfel, pe lângă amenda de 35 de mii de dolari, care e cea mai mare din Taiwan, bărbatul e nevoit să plătească alți 3.000 de dolari taiwanezi pe zi. Mai concret, 107 dolari americani pe zi pentru costul carantinei sale.

Nu va mai primi din ajutor din partea statului, care despăgubește persoanele aflate în carantina cu 1.000 de dolari taiwanezi pe zi / 35 de dolari americani.

Autoritățile din Taiwan au fost foarte stricte și au luat decizii dure pentru gestionarea pandemiei.

Spre exemplu, în decembrie 2020, un turist din Filipine a primti o amendă de 3.500 de dolari americani fiindcă a părăsit preț de opt secunde camera de hotel. Acesta era într-un hotel autorizat de guvern și a ieșit pe holul din afara camerei puțin, timp în care a fost surprins de camerele de supraveghere.

Ca urmare a acestor controale stricte, insula ce are o populație de 23 de milioane de oameni a înregistrat doar 889 de cazuri de coronavirus și șapte decese, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

100 de milioane de cazuri de COVID la nivel mondial

Numărul contaminărilor cu SARS-CoV-2, la nivel mondial, a depăşit 100 de milioane, la mai puţin de trei luni după ce a fost atins pragul de 50 de milioane de cazuri, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins.

La un an după ce oraşul Wuhan şi provincia Hubei din China erau plasate în carantină, noi tulpini ale coronavirusului, identificate în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud, provoacă îngrijorări la nivel mondial. Numărul cazurilor de Covid-19 este de 100,2 milioane, iar cel al deceselor asociate înregistrat până în prezent, de 2,15 milioane, potrivit USA Today.

Statele Unite continuă să reprezinte, la exact un an de la depistarea primului caz, cea mai afectată ţară din lume, cu mai mult de 25,4 milioane de contaminări şi 425.119 decese asociate.

 


loading...