A început Anul Nou Chinezesc VIDEO

Chinezii au sărbătorit cu fast intrarea în Anul Dragonului de Apă. Astrologii însă au păreri împărţite despre viitorul pe care îl rezervă. Anul Nou Chinezesc vine cu speranţe de prosperitate, dar şi cu temeri de dezastre naturale.

RomaniaTV.net
23 ian. 2012, 07:27
A început Anul Nou Chinezesc VIDEO

Cerul Beijingului s-a umplut de artificii. Milioane de chinezi au sărbătorit intrarea în noul an.

„Sunt atât de fericită să petrec Anul Nou uitându-mă la artificii! Este distractiv să dai cu artificii împreună cu prietenii şi cu familia. Mă simt aşa de fericită când văd luminile pe cer şi nu mai am nicio grijă”, a spus Anna Du, locuitoare a Beijingului.

Dragonul este asociat cu energia şi prosperitatea, iar 2012 este considerat de chinezi un an cu totul special, deoarece Anul Dragonului de Apă se repetă o dată de 60 de ani.

Dragonul este singura creatură mitologică din zodiacul chinezesc şi reprezintă cerul. Unii astrologi consideră că anul va aduce prosperitate economică, alţii sunt de părere că apa este legată mai degrabă de dezastre. Singurul anotimp mai secetos, vara, ar fi, potrivit astrologilor chinezi, un moment bun pentru sporirea finanţelor, pentru că spre sfârşitul anului previziunile nu sunt prea bune. Dacă în buzunare, banii nu se vor înmulţi, creşterea va avea totuşi loc în alt domeniu. Autorităţile estimează o creştere spectaculoasă a natalităţii în ţările asiatice care serbează noul an al dragonului de apă: China, Taiwan, Japonia, Coreea de Sud şi Vietnam.