Contrabanda cu brazi, la Sibiu. Aproximativ 800 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi

Aproape 800 de brazi transportaţi fără acte de provenienţă şi fără sigiliu au fost confiscaţi de poliţiştii sibieni în urma unui control făcut în localitatea Răşinari, informează, joi, Poliţia Română.

RomaniaTV.net
08 dec. 2011, 16:48
Contrabanda cu brazi, la Sibiu. Aproximativ 800 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi

Poliţiştii au oprit în trafic trei autoutilitare încărcate cu brazi, şoferii acestora având documente doar pentru o parte din pomii transportaţi, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Prima autoutilitară transporta 250 de brazi, în timp ce avizul de însoţire era eliberat pentru 70 de brazi. Pentru restul de 180 de brazi, conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale de transport sau marca sigiliul – crotaliu.

Şoferul celei de-a doua autoutilitare a prezentat poliţiştilor un aviz de însoţire pentru un număr de 100 de brazi, însă transporta în plus, 485 de pomi de crăciun care nu prezentau marca sigiliul-crotaliu şi pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă.

În cea de-a treia autoutilitară verificată de poliţişti au fost identificaţi un număr de 100 de brazi transportaţi legal, iar în plus, 128 de brazi pentru care şoferul nu a putut prezenta documente legale.

Acţiunea s-a desfăşurat pentru combaterea şi prevenirea delictelor silvice, la controale participând poliţişti ai Serviciului Ordine Publică – Compartimentul delicte silvice, împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Sibiu.