A început montarea gazonului pe Stadionul Rapid. Când va fi gata arena din Giuleşti FOTO

Compania Naţională de Investiţii a anunţat că miercuri a inceput montarea gazonului pe Stadionul Rapid, acesta urmând a fi gata de predare în această vară.

13 mai 2021, 11:54

Stadionul Rapid va avea o capacitate de  aproximativ 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor) iar suprafaţa de joc va fi conformă cu normele impuse de UEFA, cu o zonă înierbată de 80×120 m. Arena va cuprinde şi o pistă de atletism de antrenament, o sală de sport, spaţii de cazare pentru sportivi şi spaţii administrative, dar şi spaţii dedicate publicului.

Costul total al investiţiei, finanţate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii, este de aproape 165 milioane de lei, iar în stadion vor putea fi derulate competiţii sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4, astfel încât arena să poată găzdui competiţii cu public la nivel naţional şi internaţional.

Prin Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, coordonat de CNI, se realizează obiectivele de investiţii  aferente desfăşurării EURO 2020 la Bucureşti. Dintre cele trei stadioane, arenele Arcul de Triumf şi Steaua au fost finalizate la începutul acestui an.

Stadionul Rapid este gata în proporţie de 90%

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), Cseke Attila, anunța, în urmă cu o săptămână, că stadionul Rapidului este finalizat în proporție de 90%.

„Se va derula gazonul, se vor instala scaunele în tribune pentru spectatori, şi vor putea fi reluate în vară competiţiile sportive în stadionul Giuleşti din Capitală!

A fost un prilej de bucurie să vizitez astăzi lucrările arenei Rapid din Bucureşti, o investiţie importantă, în valoare de aproape 165 milioane de lei, finanţată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei”, spunea Cseke Attila, conform Digi Sport.

Citeşte şi: Universitatea Craiova – Astra Giurgiu, finala Cupei României din aceast an. Oltenii au eliminat pe Pandurii, după un egal


loading...
Partenerii noștri