Universitatea Craiova – Astra Giurgiu, finala Cupei României din aceast an. Oltenii au eliminat pe Pandurii, după un egal

Universitatea Craiova s-a calificat în finala Cupei României la fotbal, după ce a terminat la egalitate cu formaţia de ligă secundă ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu, 2-2 (2-2), miercuri seara, în deplasare, în manşa secundă a semifinalelor.

12 mai 2021, 22:46
Universitatea Craiova – Astra Giurgiu, finala Cupei României din aceast an. Oltenii au eliminat pe Pandurii, după un egal

Universitatea Craiova, care în prima manşă câştigase cu 3-0, o va întâlni în finală pe Astra Giurgiu, în data de 22 mai, pe Stadionul ”Ilie Oană” din Ploieşti. Echipa antrenată de Marinos Ouzounidis, care a evoluat într-o formulă cu multe rezerve, a avut o evoluţie modestă şi a fost condusă de două ori de formaţia gazdă.

După ce Universitatea a avut o bară în min. 3, prin Juan Camara, gorjenii au deschis scorul prin Darius Buia (17), în urma unei gafe comise de Stephane Acka. Un minut mai târziu (18), Reagy Ofosu egala după o eroare a lui Alex Băican. Viitorul a marcat din nou în min. 29, prin Daniel Paraschiv, după o minge pierdută în apărare de Ionuţ Mitran.

Citeşte şi CUPA ROMÂNIEI Finala s-ar putea disputa cu spectatori. Doar persoanele vaccinate au acces pe stadion

Craiovenii au avut ocazii prin Matteo Fedele (31) şi Ofosu (35), dar de fiecare dată s-a opus portarul Bogdan Moga, însă în min. 36 au restabilit egalitatea, prin Alexandru Tudorie, din pasa lui Camara. Până la pauză, oaspeţii au mai avut o şansă de gol, însă portarul Mirko Pigliacelli a respins şutul lui Vlad Prejmerean (38).

Repriza secundă a fost mult mai puţin spectaculoasă, Universitatea Craiova reuşind să aibă o ocazie bună prin Ivan Mamut (83). Oaspeţii au fost privaţi de un penalty în min. 85, când Vasile Constantin a fost faultat clar în careu.

Citeşte şi Supercupa României. CFR Cluj s-a impus în faţa FCSB după loviturile de departajare

Finala Cupei României  va avea loc la 22 mai, la Ploieşti, când, probabil, va fi primul meci cu spectatori după ce fanii nu au mai avut acces pe arene în România, din martie 2020, din cauza pandemiei de coronavirus.