A început nebunia iPhone 15 în România. Unde poți precomanda noile telefoane Apple și care sunt prețurile

Amatorii de tehnologie de ultimă oră din România au intrat în priză, după ce a fost lansată noua serie iPhone 15 și iPhone 15 Pro.

14 sept. 2023, 10:29
A început nebunia iPhone 15 în România. Unde poți precomanda noile telefoane Apple și care sunt prețurile
Nebunia iPhone 15 în România: cât costă și unde poți face precomandă

Vineri, 15 septembrie, în întreaga lume se dă startul la precomanda pentru iPhone 15, produs lansat recent în California.

În România, la distribuitorii de la noi, prețurile din gama iPhone 15 variază la precomandă între 4.500 și 7.500 de lei. în funcție de model și de performanța acestuia.

Noua serie a fost lansată marți, 12 septembrie, în cadrul evenimentului Wonderlust din California, Aplle a prezentat cele 4 modele noi de iPhone.

Citește și: Noi schimbări aduse de Apple. Toți utilizatorii de iPhone trebuie să știe asta. Anunțul făcut de companie: „Va dăuna consumatorilor din Europa și din întreaga lume”

iPhone 15 și iPhone 15 Plus vor fi disponibile în cinci culori noi – roz, galben, verde, albastru și negru. Precomandate de vineri, ele vor fi disponibile o săptămână mai târziu, mai exact, de vineri – 22 septembrie.

Mulți vor opta, cel mai probabil, pentru varianta Pro, asta datorită camerei foto superioare modelelor de bază și a dimensiunilor compacte, care nu urcă la nivelul unui Pro Max. Acest model seamănă foarte mult cu predecesorul său, dar se petrec schimbăti importante, precum portul USB Type-C 3.0 de la bază.

O veste îmbucurătoare este aceea că noile telefoane Apple nu s-au scumpit, ci au rămas la aceleași prețuri ca și precedesorii lor.

Chiar dacă prețului unui iPhone 15 Pro Max nu a scăzut, Apple nu mai oferă acest model cu o capacitate de stocare de 128 GB. Noul nivel minim este de 256 GB, ceea ce înseamnă că putem beneficia de dublul spațiului de stocare la același preț.

Citește și: Sigur nu știai de această caracteristică secretă de la iPhone. E o metodă excelentă ca să scăpați de stres

În seria de iPhone-uri din 2023, există patru modele: standard, Plus, Pro și Pro Max. În ciuda unor zvonuri despre un posibil model Ultra, acesta nu va fi lansat până în 2024.

O altă schimbare majoră este dispariția comutatorului istoric, prezent pe toate modelele încă din 2007, pentru modul silențios și înlocuirea sa cu Butonul de Acțiune.