Noi schimbări aduse de Apple. Toți utilizatorii de iPhone trebuie să știe asta. Anunțul făcut de companie: „Va dăuna consumatorilor din Europa și din întreaga lume”

Noi schimbări aduse de Apple. Cel mai recent iPhone va avea mai mult ca sigur un punct de încărcare USB-C când va fi lansat pe 12 septembrie. Legea Uniunii Europene a forțat Apple să accepte ideea de a avea o singură mufă pentru încărcare și aceea să fie tip USB C.

08 sept. 2023, 13:44
Noi schimbări aduse de Apple. Toți utilizatorii de iPhone trebuie să știe asta. Anunțul făcut de companie: „Va dăuna consumatorilor din Europa și din întreaga lume”
Noi schimbări aduse de Apple

Noi schimbări aduse de Apple. Telefoanele folosesc în prezent adaptorul propriu Lightning, spre deosebire de rivali, inclusiv Samsung. O lege a Uniunii Europene impune producătorilor de telefoane să adopte un tip comun de încărcare până în decembrie 2024, pentru a economisi bani consumatorilor și a reduce risipa. Cele mai multe produse noi Apple, cum ar fi cele mai recente iPad-uri, folosesc deja USB-C, dar compania s-a opus regulii UE.

Citește și: Apple face bani din orice. Chiar și din reclamele afișate în aplicațiile preinstalate de Iphone

Noi schimbări aduse de Apple

Când a fost introdusă în septembrie 2021, un reprezentant Apple a declarat pentru BBC News: „Reglementarea strictă care impune un singur tip de conector înăbușă inovația mai degrabă decât să o încurajeze, ceea ce, la rândul său, va dăuna consumatorilor din Europa și din întreaga lume”.

Adaptoarele Lightning cu USB-C sunt deja disponibile la alte electronice, inclusiv Amazon, și toate iPhone-urile de la iPhone 8 care a fost lansat în 2017 au avut opțiunea de încărcare wireless.

Deoarece actualul iPhone 14 pare acum a fi ultimul dispozitiv Apple care îl folosește exclusiv, acest lucru ar putea marca începutul sfârșitului încărcătorului Lightning, care se vinde cu amănuntul în magazinul Apple din UK pentru 19 lire.

Potrivit unui raport al Bloomberg News, beneficiile comutatorului pentru utilizatori vor include posibilitatea ca clienții să folosească un singur încărcător pentru iPad-uri, Mac-uri și iPhone-uri, precum și viteze mai mari de descărcare.

Norma UE privind încărcătorul comun acoperă o gamă de „produse electronice portabile de dimensiuni mici și mijlocii”, conform UE, inclusiv: – telefoane mobile – tablete – e-readere – mousuri si tastaturi – d ispozitive GPS – căști de toate tipurile – camere digitale – console de jocuri video portabile – boxe portabile.