A început o operaţiune militară franceză în Republica Centrafricană

O operaţiune militară franceză în Republica Centrafricană, în cadrul căreia urmează să fie mobilizaţi 1.200 de militari, a început cu misiuni de patrulare în capitala Bangui, a anunţat vineri ministrul francez al Apărării Jean-Yves Le Drian.

06 dec. 2013, 07:46
A început o operaţiune militară franceză în Republica Centrafricană

„Operaţiunea a început”, iar forţele franceze prezente în Republica Centrafricană „au mobilizat patrule în Bagui”, a declarat ministrul pentru postul Radio France Internationale (RFI).

ONU a aprobat joi intervenţia franceză.

Intervenţia militară franceză în Republica Centrafricană are şi un nume, „Sangaris„, precum şi obiective precise, informează Radio France Internationale: evitarea unei catastrofe umanitare, restabilirea păcii, a ordinii şi a autorităţii de stat în aşteptarea organizării de alegeri libere în această ţară, ia într-o a doua fază, la fel ca şi în Mali, sprijinirea unui demers politic de reconciliere naţională între comunitatea creştină, majoritară, şi cea musulmană, minoritară.

Peste 100 de oameni sunt confirmaţi morţi după luptele de stradă de joi din capitala Republicii Centrafricane, Bangui, potrivit ONU.

Oraşul ar fi fost atacat de miliţia loială lui Francois Bozize, care a fost dat jos din funcţia de preşedinte de rebeli, în luna martie, aruncând ţara în haos.