A început RĂZBOIUL: Trupele vor ataca TUNELURILE ŞI BUNCĂRELE teroriştilor

Operaţiunea militară terestră israeliană în Fâşia Gaza este esenţială pentru a lovi tunele ale Hamas întrucât bombardamentele aeriene au fost insuficiente, a declarat vineri premierul Benjamin Netanyahu, relatează AFP.

18 iul. 2014, 10:11
A început RĂZBOIUL: Trupele vor ataca TUNELURILE ŞI BUNCĂRELE teroriştilor

‘Nu este posibil să rezolvăm problema tunelelor doar din aer, soldaţii noştri se ocupă de acest lucru şi la sol’, a declarat Netanyahu în deschiderea unei reuniuni a cabinetului israelian.

”Tsahal operează împotriva Hamas şi a altor organizaţii teroriste în Fâşia Gaza de pe mare, din aer şi acum de la sol. Operaţiunea terestră lansată de forţele noastre ieri (joi – n.r.) seară vizează lovirea tunelelor care merg din Gaza până în Israel’, a adăugat prim-ministrul israelian.

A ÎNCEPUT RĂZBOIUL: Israelul a lansat ofensiva terestră în Fâşia Gaza

El a apreciat că aceste subterane au drept scop un ‘atac masiv’ asupra civililor israelieni.

Potrivit acestuia, asaltul nu are o ‘garanţie de succes de 100%’ dar este necesar, Israelul ‘încercând alternativele’.

Tunelele vizate de armata israeliană au fost săpate din Gaza spre Israel pentru a transporta arme, a asambla lansatoare de rachete sau pentru a pătrunde pe teritoriul israelian, notează AFP. Autorităţile israeliene au anunţat de altfel că au dejucat o astfel de tentativă de infiltrare joi dimineaţă.

Cel puţin 24 de palestinieni, printre care trei adolescenţi şi un copil, şi-au pierdut viaţa de la începutul ofensivei terestre lansate joi seară de Israel în Fâşia Gaza, ridicând la 265 numărul palestinienilor care au murit până în a 11-a zi de conflict, notează France Presse.

A fost ULTIMA FOTOGRAFIE din viaţa acestor copii. Ce s-a întâmplat apoi este CUTREMURĂTOR