A încetat din viață Viorica Hogaș, cea mai bătrână femeie din România. ”De fiecare dată ne spunea că ne așteaptă și la anul”

A murit cea mai în vârstă femeie din județul Suceava, care ar fi împlinit 109 ani în luna februarie a anului viitor. Viorica Hogaș a murit sâmbătă dimineață, în casa ei din Suceava. Femeia era îngrijită de fiica octogenară și de nepot.

27 nov. 2023, 11:03

Bătrâna care și-a pierdut soțul în Cel De-al Doilea Război Mondial și nu s-a mai căsătorit niciodată, respectând memoria acestuia, s-a născut în comuna Udești, din județul Suceava, și s-a transformat într-o adevărată legendă despre care a auzit o întreagă țară.

Citește și Despăgubire-record de 1,3 milioane de euro pentru un român mort într-un accident rutier. Familia sa va primi şi o pensie lunară de 3.400 de euro

Viorica Hogaș a locuit aproape toată viața la Udești și s-a căsătorit în 1937, însă din nefericire, femeia și-a avut soțul alături doar câțiva ani.

Încorporat și trimis pe frontul rusesc, soțul Vioricăi Hogaș a murit în septembrie 1943.

Viorica a lucrat o vreme ca învățătoare la Udești, crescându-și singură copilul, așa cum a știut mai bine.

De altfel, femeia a trecut prin vremuri grele, mai exact, au fost zile în care nu a avut nimic de mâncare.

Ce spuneau cei care au cunoscut-o

Spusese că îi așteaptă pe toți cei dragi în anul 2024, atunci când ar fi împlinit 109 ani, numai că, din păcate, viața a avut alte planuri pentru bătrânica pe care o cunoștea toată Suceava.

Te-ar putea interesa și Ultimele imagini cu Rona Hartner în viață. Ce spunea regretata artistă despre moarte: „Iisus mi-a spus în timpul bolii: Dormi liniștită!”

Toți cei care au cunoscut-o și au trăit alături de ea sunt, acum, îndurerați.

„Noi în fiecare an o sărbătorim și, de fiecare dată, ne spune că ne așteaptă și la anul. Când am vorbit ultima dată, pe 9 februarie, de ziua dânsei, era supărată că nu mai poate să taie lemne.

Mi-a spus să o salut pe bunica mea, dar bunica mea a murit în 1990. A pierdut noțiunea timpului. Nu a stat niciodată la pat și are o memorie extraordinară.

Ne povestea că mai servea câte un păhărel din când în când. Soțul dânsei a murit în cel de-al Doilea Război Mondial, iar de atunci nu s-a mai recăsătorit”, declara consilierul primarului din comuna Udești, Lăcrămioara Bernicu, potrivit Gândul.