A mâncat varză timp de CINCI săptămâni. Medicii au fost uluiţi de rezultate

Varza are numeroase beneficii, iar o cura cu aceasta legume te ajuta sa slabesti si sa ai o stare de bine. Un studiu recent dovedeste si ca varza te ajuta sa scapi de boli la stomac!

23 sept. 2015, 12:55
A mâncat varză timp de CINCI săptămâni. Medicii au fost uluiţi de rezultate

O cercetare realizata recent a dovedit ca persoanele bolnave de ulcer pot scapa de dureri daca beau suc de varza, timp de 5 saptamani. Subiectii testului, toti bolnavi de ulcer, au consumat varza si suc de varza zilnic si au spus ca au simtit o ameliorare a simptomelor dupa doar o saptamana de tratament, iar specialistii au spus ca s-a observat ca durerile dispar aproape complet dupa 40 de zile de consum.

Substanta care ajuta la reducerea durerilor de stomac se numeste L-glutamina si este continuta in cantitati mari de varza. Cercetatorii spun ca aceasta este chiar mai eficienta decat anumite medicamente impotriva arsurilor la stomac. 

In cazul ulcerului, este recomandat sa consumi intre 3 si 5 pahare de suc de varza pe zi, intr-o cura care sa dureze minim 4 saptamani. Sucul de varza se asimileaza mai usor de catre organism, dar daca nu ai posibilitatea sa il prepari, poti consuma si varza ca atare.

Pe langa L-glutamina, mai contine multe fibre, datorita carora are proprietati curative in caz de constipatie si ajuta tranzitul intestinal. Varza are efect antiinflamator, asa ca frunzele ei pot fi aplicate pe zonele dureroase, precum articulatii sau bataturi.

Mai multe detalii, pe revista Teo