A mers să se distreze cu prietenii la o petrecere la piscină. După doar câteva ore, viața i s-a distrus iremediabil. Medicii nu i-au mai dat nicio șansă

Participarea la o petrecere i-a distrus viața unei tinere. De la fata sportivă și plină de viață, a ajuns să fie captivă într-un scaun cu rotile.

14 mai 2021, 19:37
A mers să se distreze cu prietenii la o petrecere la piscină. După doar câteva ore, viața i s-a distrus iremediabil. Medicii nu i-au mai dat nicio șansă

A mers să se distreze la o petrecere alături de cei mai buni prieteni. Voia bună s-a transformat, în doar câteva ore, în cea mai îngrozitoare experiență. Lauren Briggs, o tânără de 25 de ani, și-a pierdut piciorul din cauza unei infecții pe care medicii o suspectează că ar fi fost cauzată de o bacterie luată din jacuzzi.

Chirurgii au fost nevoiți să-i amputeze piciorul drept tinerei până la genunchi și degetele de la piciorul stâng. Lauren a ajuns în scaun cu rotile până când i se vor pune proteze și va învăța să meargă pe ele.

„Medicii mi-au spus că am luat infecția din jacuzzi, printr-o mică rană pe care o aveam la picior. Am mers la culcare în acea noapte, simțind că îmi e greață, iar prietena mea m-a găsit a doua zi pe podea făcând eforturi uriașe să respir”, a declarat Lauren, potrivit Metro.

Prietena ei a sunat imediat echipajele de urgență și Lauren a fost dusă la spital, zbătându-se între viață și moarte.

„Ultimul lucru pe care mi-l aduc aminte este că m-am trezit la spital și mă întrebam ce se întâmplă”, a continuat ea.

Boala tinerei determină inflamarea mucoasei creierului și a măduvei spinării. Mama ei, Tracey, în vârstă de 58 de ani, a spus că medicii nu i-au dat mai mult de 48 de ore de supraviețuire.

„Nu mi-am recunoscut propria fiică pentru că era atât de umflată și albastră. Am crezut că m-au dus în salonul greșit. Când am văzut-o, am căzut pe podea și l-am implorat pe Dumnezeu să o salveze și să nu o lase să plece. Lauren a dezvoltat septicemie meningococică, care determină pătrunderea bacteriilor în fluxul sanguin și deteriorarea vaselor de sânge”, a povestit mama ei despre cel mai traumatizant moment pe care l-a trăit.

Septicemia meningococică este un tip de infecție meningococică produsă de bacteria numită Neisseria meningitidis sau meningococ la nivelul sângelui. Când o persoană suferă de septicemie meningococică, bacteria Neisseria meningitidis pătrunde în fluxul sangvin și se înmulțește, afectând pereții vaselor de sânge și conducând la hemoragii la nivelul organelor și al pielii.

Infecțiile meningococice sunt adesea grave și pot fi potențial letale. Includ infecții ale meningelui (stratul care protejează creierul și măduva spinării) și infecții ale sângelui (bacteremie sau septicemie).