A murit actorul spaniol Juan Luis Galiardo

Actorul spaniol Juan Luis Galiardo, cunoscut îndeosebi pentru rolul din Don Quijote şi care a jucat alături de Charlton Heston în filmul 'Antoniu şi Cleopatra', a murit la 72 de ani, a anunţat sâmbătă agentul său, citat de AFP.

RomaniaTV.net
23 iun. 2012, 09:46
A murit actorul spaniol Juan Luis Galiardo

„O boală rapidă şi devastatoare a luat una din cele mai mari şi mai populare figuri ale cinematografiei, teatrului şi televiziunii din ţara noastră”, a scris vineri seară agentul său într-o declaraţie postată pe site-ul său internet, potrivit Agerpres.

Născut în Andaluzia în 1940, Galiardo a avut o carieră de circa 50 de ani, bogată mai ales în anii 1960, înainte să atragă atenţia publicului internaţional cu un rol în ‘Antoniu şi Cleopatra’, regizat şi jucat în 1972 de Charlton Heston.

După ce a lucrat câţiva ani în Mexic, s-a întors în Spania, unde s-a remarcat în 2002 prin interpretarea lui ‘Don Quijote’, în filmul devenit clasic al lui Manuel Gutierrez Aragon. Galiardo este cunoscut şi prin cariera sa teatrală prolifică, de-a lungul căreia i-a interpretat pe regele Lear şi Oedip.