A murit actriţa Rozalia Rus. Era cunoscută publicului drept Rozi a lui Rabă FOTO

Partea feminina a celebrului cuplu de umoristi "Rozi si Raba", doamna Rozalia Rus, s-a stins azi noapte, in jurul orei 1, dupa o lunga suferinta.

28 oct. 2014, 11:28
A murit actriţa Rozalia Rus. Era cunoscută publicului drept Rozi a lui Rabă FOTO

„Suntem tare suparati. A fost o femeie extraordinara, un suflet vesel. Suferea de cancer si starea ei s-a inrautatit in ultima vreme. Va dati seama, chiar si cand facea chimioterapie, se strangeau bolnavele in jurul ei, fiindca ea stia sa le ridice moralul. Dumnezeu sa o primeasca in Rai!”, a declarat un apropiat al familiei, potrivit ziardecluj.ro.

Citeşte şi DOLIU în LUMEA FILMULUI. O mare actriţă a încetat din viaţă FOTO

Rozalia Rus si „Raba”, pe numele real Claudiu Racz, au format un cuplu celebru de umoristi la TVR Cluj la inceputul anilor ’90, colorand peisajul tern al mass-media de dupa Revolutie.

Constantin Trofin, unul dintre cei mai cunoscuti clujeni din domeniul televiziunii de divertisment, ne-a povestit cum a descoperit-o pe Rozi.

Citeşte şi A murit o mare actriţă. A jucat în Clanul Soprano şi Neveste disperate

„Imi pare tare rau sa aud asta. Rozi era talent nativ. Imi aduc aminte ca, prin 1997, luasem un mare premiu in bani pentru cea mai buna emisiune de divertisment. La fel, fusese premiat si Catalin Stefanescu, realizatorul Garantat 100 %. Stiam ca Stefanescu isi cumparase din banii de premiu o geaca faina, de care era tare mandru si ne-am gandit sa ii facem o farsa. Aveam o casiera foarte simpatica, pe nume Rozi, i-am explicat ce vrem sa facem cu Catalin, am ascuns o camera video. Rozi a inteles perfect ce vroiam sa facem, dar nici noi nu ne-am asteptat la asa ceva. Cand a venit Cata Stefanescu, Rozi l-a luat tare, i-a spus ca trebuie platit impozitul pentru banii luati din premiu. Era o inventie, evident! Noi stiam ca Stefanescu nu mai are un chior. Iar Rozi a jucat atat de convingator si a fost atat de spontana, ca ne-a dat pe spate. Noi filmam cu camera ascunsa, dar nu ne credeam ochilor. Rozi ii zicea: „Cataline, io nu fac puscarie pentru tine, io nu platesc in locul tau, du-te si vinde geaca”. Era in vara lui ’97. Cand i-am zis lui Titus Munteanu de ea, ne-a propus sa facem emisiunea regulat, dar sa ii cautam un partener, o tipologie care sa o completeze. Ideea mi-a venit intr-o seara cand, intr-un cartier din Cluj, am vazut niste indivizi care jucau carti in pijama, in fata scarii. Am zis: asta e personajul. Cu Raba, lucram in trupa de comedie BUM de multa vreme, i-am explicat ce idee aveam si a inteles pe data. Raba, ca personaj, avea nevoie de o Rozi, o tipa care sa il domine. Si Rozi si Raba au facut istorie in divertismentul acelor vremuri, au jucat o partitura actoriceasca demna de profesionisti, desi ei nu aveau studii”, a povestit Constantin Trofin.