A murit Adrian Orza, fostul viceprimar al Timișoarei. Anunţul trist a fost făcut de Nicolae Robu: „Fie ca somnu-i cel de veci să-i fie lin”

A murit Adrian Orza, fostul viceprimar al Timișoarei. Bărbatul, în vârstă de 54 de ani, era acasă, în localitatea Șag, când a suferit un infarct. Medicii din echipajul de ambulanță n-au mai putut să îl salveze.

07 mai 2023, 08:25
A murit Adrian Orza, fostul viceprimar al Timișoarei. Anunţul trist a fost făcut de Nicolae Robu: „Fie ca somnu-i cel de veci să-i fie lin”
A murit Adrian Orza, fostul viceprimar al Timișoarei

A murit Adrian Orza, fostul viceprimar al Timișoarei. Decesul subit provocat o undă de șoc în comunitate, Orza fiind un om foarte activ și plin de viață. A fost singurul timișorean ales consilier independent.

Citeşte şi: Nicolae Robu a rămas fără permis: „Legea e lege, am greșit, plătesc”

DUMNEZEU SĂ-L IERTE ȘI SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!

Adi Orza s-a stins. Mult prea repede, nedrept de repede, după judecata noastră, omenească. Timișoara a rămas cu un timișorean autentic mai puțin, cu un iubitor adevărat de ea mai puțin. Fie ca somnu-i cel de veci să-i fie lin! Merită asta, din plin!

Condoleanțe și putere de a trece peste cumplita durere, familiei, atât de iubite de el!„, este mesajul transmis, pe Facebook, de Nicolae Robu.

Sâmbătă, 6 mai, a avut loc priveghiul la Capela Funerară din comuna Șag, iar înmormântarea este duminică, 7 mai, la ora 13.

 

Cine a fost Adrian Orza?

A absolvit, în 1987, Liceul de Matematică-Fizica nr. 1 (secția Informatică) din Timișoara, în 1994 – Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universității Tehnice Timișoara, iar în 1997 Facultatea de Management în Industrie și Transporturi din cadrul aceleiași universități.

La numai un an după absolvirea primei facultăți, în 1995, a ajuns șef al Biroului de Marketing de la Fabrica de Țigarete Timișoara, iar din 1999, timp de un an, a fost director general al fabricii.

În anul 2000 a părăsit postul de director, fiind ales viceprimar al municipiului Timișoara. A făcut parte din administrația Ciuhandu, cea care a pus Timișoara pe harta fondurilor europene.

Din 2000 până în 2012 a fost viceprimar al Timișoarei. Apoi, a avut două mandate de consilier independent în cadrul Consiliului Local Timișoara, fiind singurul independent din istoria postdecembrista a orașului.