A murit basistul lui Bob Marley. Legendarul artist avea 77 de ani

Aston Barrett, basistul legendarei trupe reggae „Bob Marley and the Wailers”, a murit la vârsta de 77 de ani.

05 feb. 2024, 10:17
A murit basistul lui Bob Marley. Legendarul artist avea 77 de ani
A murit basistul lui Bob Marley. Legendarul artist avea 77 de ani

„Family Man”, așa cum era cunoscut Aston Barrett, cel care a cântat ani buni alături de Bob Marley, s-a născut în 1946 și a crescut în capitala jamaicană Kingston.

Citește și: Filme care apar în cinematografe și pe Netflix în 2024. Iată care sunt cele mai așteptate producții ale anului

Aston Barrett, basistul lui Bob Marley, a murit

Familia lui Aston Barrett a anunțat decesul și a declarat că artistul a trecut printr-o „lungă bătălie medicală”, însă nu a oferit detalii despre problema de sănătate cu care se confrunta. Într-o postare pe rețelele de socializare, sâmbătă, fiul lui Barrett, Aston Barrett Jr, a transmis: „Cu cea mai mare durere în suflet, împărtășim vestea trecerii în neființă a iubitului nostru Aston „Familyman” Barrett după o lungă luptă medicală”.

Aston Barrett a fost o figură cheie în dezvoltarea genului muzical reggae. A cântat pe aproape toate albumele „Wailers”, precum și pentru „Burning Spear”, „Peter Tosh” și multe alte formații, devenind o adevărată legendă a acelor vremuri. Basistul și-a câștigat prima dată faima ca membru al trupei „Upsetters”, formația de acompaniament a pionierului reggae Lee „Scratch” Perry.

Barrett s-a alăturat trupei lui Bob Marley în 1974. Munca sa la bas este o caracteristică cheie a multor hituri „Wailers”, inclusiv „I Shot the Sheriff”, „Get Up Stand Up”, „Stir It Up”, „Jamming”, „No Woman, No Cry” și „Could You Be Love”.

Toba este bătaia inimii, iar basul este coloana vertebrală”, a spus odată Barrett. În 2013, Aston Barrett a dezvăluit că a fost tatăl a 23 de fiice și 18 fii, de aici și porecla sa: „Eu sunt familistul. Sunt înzestrat cu 41”, a spus el pentru BBC.

Bob Marley a murit de cancer la vârsta de 36 de ani, în 1981. „The Wailers” a continuat să cânte, însă cu numeroase schimbări de formație și cu diverși cântăreți care i-au luat locul lui Marley, însă nu i-au atins niciodată performanțele. Familia lui Bob Marley speră ca noul film biografic dedicat acestui superstar al muzicii, care a popularizat genul reggae prin melodii antrenante şi versuri cu tematică socială, va aduce din nou în atenţia publicului personalitatea legendarului muzician.

„Bob Marley: One Love” este produs de soţia artistului, Rita Marley, alături de copiii cântăreţului, Ziggy şi Cedella, iar producătorul executiv este Brad Pitt. Pelicula este regizată de Reinaldo Marcus Green, cunoscut pentru „King Richard”, şi îi are în distribuţie pe actorii britanici Kingsley Ben-Adir şi Lashana Lynch, care dau viaţă pe ecran lui Bob şi Ritei Marley.

Citește și: Şoc în lumea muzicii, a murit la varsta de 31 de ani. A fost găsit fără suflare în maşină la prima oră a dimineţii