A murit Bruno Covas, cel mai tânăr primar al oraşului Sao Paulo. Avea 41 de ani şi suferea de cancer

A murit Bruno Covas, care în 2018, la vârsta de 38 de ani, a devenit cel mai tânăr primar al oraşului Sao Paulo, cel mai mare oraş brazilian şi sud-american. S-a stins din viaţă duminică, de cancer digestiv, anunţă EFE.

17 mai 2021, 22:18
A murit Bruno Covas, cel mai tânăr primar al oraşului Sao Paulo. Avea 41 de ani şi suferea de cancer
A murit Bruno Covas, cel mai tânăr primar al oraşului Sao Paulo

Liderul Partidului Social Democrat Brazilian (PSDB) în vârstă de 41 de ani şi nepot al guvernatorului din Sao Paulo Mario Covas era internat din 2 mai din cauza agravării bolii sale şi de atunci a fost internat la Hospital Sirio Libanés din Sao Paulo.

El a cerut un concediu de 30 de zile pentru a se dedica total îngrijirilor. „Corpul meu cere să dedic mai mult timp tratamentului, care intră într-o fază foarte severă”, a anunţat el atunci.

Citeşte şi: INSP: 30 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, dintre care 3 cu tulpina britanică (B.1.1.7) şi 3 cu varianta braziliană (P.1).

A murit Bruno Covas, cel mai tânăr primar al oraşului Sao Paulo

Cancerul la sistemul digestiv, care apoi i-a afectat ganglionii limfatici, ficatul şi oasele, a fost diagnosticat în octombrie 2019.

În ciuda bolii, el a continuat să-şi exercite funcţia de primar al celui mai populat oraş din Brazilia şi a gestionat criza provocată de pandemia de coronavirus, scrie News.ro.

Bruno Covas, care de la sfârşitul anului 2019 suferea de cancer, anunţa că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, deşi fusese informat că era asimptomatic.  „După patru teste negative iniţiale, din păcate azi am fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19”, declara Covas, într-o înregistrare video postată pe reţelele de socializare.

El a ajuns la primăria din Sao Paolo în aprilie 2018, după ce l-a înlocuit pe Joao Doria, care a stat în funcţie doar un an şi jumătate înainte de a câştiga alegerile ca guvernator pentru Sao Paulo, cel mai mare oraş din America de Sud şi cel mai afectat de pandemie în Brazilia.

Brazilia este a doua ţară din lume ca număr de contagieri şi decese de COVID-19, totalizând până sâmbătă 42.720 de morţi, dintre care 892 raportaţi în ultimele 24 de ore, şi 850.514 de contagieri, potrivit ultimului bilanţ al Ministerului Sănătăţii.