Gafă după gafă în sistemul sanitar. Aproape 50 de oameni au primit un vaccin antiCOVID în loc de cel antigripal, în Brazilia!

Nu mai puțin de 46 de oameni care trebuiau să își administreze vaccinul antigripa, printre care 28 de copii și o femeie însărcinată, au primit din greșeală un vaccin antiCOVID.

17 apr. 2021, 08:58
Gafă după gafă în sistemul sanitar. Aproape 50 de oameni au primit un vaccin antiCOVID în loc de cel antigripal, în Brazilia!

Gafă după gafă în sistemul sanitar. Nefericitul evenitment a avut loc într-un oraş din sud-estul Braziliei, au confirmat vineri surse oficiale, citate de EFE, anunță AGERPRES.

Gafă după gafă în sistemul sanitar. Aproape 50 de oameni au primit un vaccin antiCOVID în loc de cel antigripal

Eroarea a avut loc miercuri la Itirapińa, un municipiu din statul Sao Paulo, după trimiterea unui lot de vaccinuri anti-COVID-19 în locul unui lot de vaccin antigripal.

Cei 28 de minori şi 18 adulţi, între care şi o femeie însărcinată, care au fost vaccinaţi din greşeală, vor fi monitorizaţi de o echipă medicală timp de 14 zile.

Citește și: Vaccin antigripal, de negăsit în farmacii. Ministerul Sănătăţii anunţă că încă aproape 1 milion de doze vor veni în România.

Potrivit experţilor consultaţi, greşeala „nu reprezintă un pericol pentru sănătatea celor implicaţi”, însă au fost luate măsuri de securitate pentru aceste persoane.

Până la această dată, nu au fost realizate teste suficiente pentru a determina efectele vaccinurilor anti-COVID-19 asupra minorilor şi gravidelor.

Lipsa celor 46 de doze de vaccin anti-COVID-19 a fost descoperită în timpul controalelor realizate zilnic de autorităţile sanitare ale municipiului.

După depistarea greşelii, Departamentul de sănătate din Itirapina a căutat familiile celor 46 de persoane vaccinate pentru a le informa în legătură cu eroarea comisă.

Brazilia a început luni campania de vaccinare din toamna australă împotriva gripei, pentru a contracara în rândul populaţiei complicaţiile legate de această boală şi pentru a ajuta sistemul sanitar naţional, care este deja copleşit de cazurile de COVID-19.

Aproape 80 de mii de persoane au fost vaccinate anti-Covid în ultimele 24 de ore, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

OMS anunţă că numărul de noi cazuri de COVID-19 raportate săptămânal s-a dublat la nivel global în ultimele două luni. În România, trendul descendent se menţine.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi alte 3.264 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore. 137 de pacienţi au decedat, iar 1.493 de persoane cu COVID-19 sunt internate la ATI.

Până astăzi, 16 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.023.565 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.887. Dintre acestea, 1.493 sunt internate la ATI.

Citește și: Persoanele vaccinate antigripal nu se pot imuniza împotriva COVID. Recomandările medicilor