A murit cea mai bătrână femeie din Germania. Avea 13 ani când s-a prăbuşit Imperiul German

Edelgard Huber von Gersdorff, care a fost martora a două Războiae Mondiale, a unei dictaturi şi a destrămării Imperiului German, a murit la vârsta de 112 ani şi 123 de zile.

10 apr. 2018, 17:57
A murit cea mai bătrână femeie din Germania. Avea 13 ani când s-a prăbuşit Imperiul German

Edelgard Huber von Gersdorff a murit la reşedinţa sa din oraşul Karlsruhe. Pe 7 decembrie 2017 a sărbătorit împlinirea vârstei de 112 ani alături de familie şi prieteni şi a răspuns cu răbdare întrebărilor jurnaliştilor.

Edelgard Huber von Gersdorff a experimentat Imperiul și Republica de la Weimar, epoca nazistă, Republica Federală și reunificarea. Ea s-a născut în 1905, în Thuringia, ca un copil al unei familii de ofițeri şi s-a mutat la Karlsruhe în timpul adolescenţei. Ea a fost pasionatăn de sport, dar la 22 de ani a fost diagnosticată cu poliomielită, astfel că a stat multă vreme la pat, procesul de recuperare fiind lent. A continuat să facă sport, deşi mai moderat, preferând plimbările cu bicicleta, şi a studiat intens, mai întâi chimia, iar apoi dreptul. Până la pensionare a lucrat ca şi consilier juridic la Aareal Bank.

Edelgard Huber von Gersdorff a fost căsătorită, soţul său decedând în urmă cu 31 de ani, în 1987. Cei doi au călătorit foarte mult împreună şi el a fost cea care a inspirat-o să studieze și să ducă o viață normală, în ciuda bolii.

După moartea lui Edelgard Huber von Gersdorff  titlul de cea mai bătrână femeie din Germania îi revine lui Therese Fenners, născută pe 8 martie 1906.