A murit cea mai importantă regină africană. Fostul rege murise cu doar o lună înainte

Familia regală Zulu din Africa de Sud a anunțat decesul monarhului său, regina Shiyiwe Mantfombi Dlamini Zulu, la doar o lună după ce a devenit regină.

30 apr. 2021, 18:04
A murit cea mai importantă regină africană. Fostul rege murise cu doar o lună înainte

Regină Mantfombi, în vârstă de 65 de ani, a devenit luna trecută lider interimar al celui mai mare grup etnic din țară, după moartea soțului ei, regele Goodwill Zwelithini.

Primul ministru al reginei a declarat că moartea ei a luat familia prin surprindere și că aceasta este “complet lipsită de suflet”.

El a infirmat zvonurile conform cărora regina ar fi fost otrăvită. Încă nu a fost desemnat un succesor la conducerea acestei națiuni de 11 milioane de locuitori, conform Stiritv.ro.

Cea mai importantă regină de pe continentul african a murit la doar o lună după soţul ei

“Familia regală anunță cu cel mai profund șoc și suferință decesul neașteptat al Majestății Sale Regina Shiyiwe Mantfombi Dlamini Zulu, regentă a națiunii Zulu”, a declarat premierul Mangosuthu Buthelezi, prințul Mangosuthu Buthelezi, într-o declarație.
El a spus că a dorit să asigure oamenii că nu va exista “niciun vid de conducere în Națiunea Zulu”.

Nomsa Maseko de la BBC din Johannesburg a declarat că diviziunile din familie indică o posibilă bătălie de succesiune tulbure și turbulentă.

Tronul nu are putere politică oficială, iar rolul monarhului în cadrul societății sud-africane este în mare parte ceremonial, dar rămâne extrem de influent, cu un buget anual finanțat de contribuabili de peste 4,9 milioane de dolari (3,5 milioane de lire sterline).

Citeşte şi: Al-Qaeda amenință SUA, la 10 ani de la moartea lui Osama bin Laden. „Războiul continuă!”