Al-Qaeda amenință SUA, la 10 ani de la moartea lui Osama bin Laden. „Războiul continuă!”

Joe Biden se pregătește să retragă toate forțele SUA din Afganistan, dar Al Qaeda susține că războiul său cu America este departe de a se fi terminat.

30 apr. 2021, 16:17
Al-Qaeda amenință SUA, la 10 ani de la moartea lui Osama bin Laden. „Războiul continuă!”

Al-Qaeda amenință SUA, la 10 ani de la moartea lui Osama bin Laden. Acum 10 ani, Osama Bin Laden, organizatorul atacurilor din 11 septembrie 2001 , a fost ucis de echipa Seal 6, într-o clădire din orașul pakistanez Abbottabad.

Al-Qaeda amenință SUA, la 10 ani de la moartea lui Osama bin Laden

Într-un interviu exclusiv pentru CNN, realizat prin intermediari, doi membri ai Al-Qaeda anunţă că „războiul împotriva SUA va continua pe toate celelalte fronturi, cu excepția cazului în care vor fi expulzați din restul lumii islamice”. Până acum, organizaţia a răspuns rareori la întrebări, alegând în schimb să se ascundă în spatele propriei propagande, evitând chiar și cel mai îndepărtat control. Nu este clar de ce grupul a ales să facă acest lucru acum.

SUA îşi retrag trupele din Afganistan, la fix 20 de ani de la atacurile din 11 septembrie. Anunţul făcut de Joe Biden

Paul Cruickshank, redactor-șef al CTC Sentinel şi analist în probleme legate de terorism, afirmă că este posibil ca Al-Qaeda „să se simtă încurajată de decizia administrației Biden de a retrage trupele din Afganistan”. Mulțumită afganilor, care ne-au protejat tovarășii de arme, multe astfel de fronturi jihadiste funcționează cu succes în diferite părți ale lumii islamice de mult timp”, a declarat un purtător de cuvânt al Al-Qaeda.

În ultimii ani, Al-Qaeda a fost eclipsată de atrocitățile ISIS și atacurile pe care Statul Islamic le-a inspirat în Europa.


loading...
Partenerii noștri