A murit cercetătorul Laszlo Toro

Fizicianul Laszlo Toro, şeful Laboratorului de Igiena Radiaţiilor Ionizante de la Direcţia de Sănătate Publică din Timişoara, a trecut la cele veșnice.

RomaniaTV.net
10 iun. 2020, 19:46

Cercetătorul Laszlo Toro a fost Licenţiat în Fizică, specialitatea Fizica corpului solid, la Universitatea din Timişoara, promoţia 1978. Laszlo Toro a murit la vârsta de 66 de ani.

Cercetător ştiinţific din 1985, cercetător ştiinţific principal gr.III (din 1990), doctor în fizică din 2000, Laszlo Toro a fost membru al Societăţii Române de Protecţie Radiologică (membru al Comitetului de Conducere), membru al Societăţii Române de Fizică şi membru regular al Uniunii Internaţionale de Radioecologie.

 

„Inima lui nu a mai vrut să bată, să lupte cu vârsta. Din păcate, atât i-a fost scris. Aşa pleacă oamenii buni. Brusc şi senin. A fost un mecena din umbră, a sprijinit numeroase comunităţi şi proiecte, dar niciodată nu a dorit să îşi facă publicitate”, a spus fratele cercetătorului, politicanul Toro Tibor.

Doctor în Fizică, Laszlo Toro a fost un om de ştiinţă cu recunoaştere naţională şi internaţională în domeniul protecţiei radiologice, fiind expert în acest domeniu.

„În plină activitate creatoare ne-a părăsit fulgerător Laszlo Toro, Doctor în Fizică, un om de ştiinţă cu recunoaştere naţională şi internaţională în domeniul protecţiei radiologice, un excelent coleg şi bun prieten, un familist respectat, membru fondator în 1990 al Societăţii Române de Radioprotecţie (SRRp), societate asociată la Asociaţia Internaţională de Protecţie Radiologică (IRPA) şi membru activ al Consiliului de conducere al SRRp în toţi aceşti ani. O bogată şi îndelungată activitate ca Cercetator ştiinţific principal şi şef laborator igiena radiaţiilor la Insitutul de Sănătate Publică din Timişoara, expert în protecţia radiologică şi colaborator al MATE FIN din Bucureşti, până în ultima clipă. Sincere condoleanţe familiei! Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a transmis consiliul de conducere al Societăţii Române de Radioprotecţie, pe pagina de internet.

 


loading...