A MURIT Cristache Mitrea, o mare personalitate a rugbyului ROMÂNESC

Federatia Romana de Rugby isi exprima regretul fata de decesul lui Cristache Mitrea (67 ani), una dintre personalitatile rugbyului romanesc care si-a pus amprenta asupra acestui sport in cele doua decade cat a activat ca secretar general al Federatiei Romane de Rugby si presedinte al Asociatie Municipale de Rugby Bucuresti.

31 mart. 2016, 11:20
A MURIT Cristache Mitrea, o mare personalitate a rugbyului ROMÂNESC

Cristache Mitrea  s-a nascut la 27 februarie 1949, in Bucuresti, iar la sase ani incepea sa mearga la primele antrenamente de rugby, la echipa de copii a Rapidului. De aici a fost promovat la echipele de juniori ale Grivitei, avandu-i ca antrenori pe Milica Constantin, Titi Cocor sau Tudor George –Ahoe. A practicat si atletism, specializarea sa fiind in probele de aruncari – greutate, disc si sulita.

Odata cu intrarea la Institutul de Educatie Fizica si Sport Bucuresti, acesta a ales rugbyul, incepand sa joace si in echipa Institului, specializandu-se pe postul de linia a II-a si avandu-l ca antrenor pe Rene Chiriac. In ce priveste senioratul, acesta a evoluat la Contactoare Buzau, ca dupa cutremurul din 197 sa devina antrenor la CSS “Triumf” Bucuresti.

Incepand cu anul 1986, acesta ocupa functia de secretar general al Federatiei Romane de Rugby (1986-1990), devenind si membru in Biroul Federal, unde va ramane pana in 2004. Timp de cativa ani ocupa functia de sef de serviciu in Ministerul Sportului, dar si pe cea de secretar general al Federatiei Romane de Patinaj.

Rugby-ul ramane insa marea lui pasiune si in 2001 infiinteza Asociatia Municipala de Rugby Bucuresti, care inregistreaza rezultate remarcabile pana in 2005, cand acesta este inlocuit in functia de presedinte. In  2013, pe cand ocupa functia de inspector de specialitate in MTS, este nevoit sa se pensioneze pe caz de boala.

Cei doi fii ai lui, Daniel si Stefan, au imbratisat pasiunea tatalui pentru rugby, Daniel fiind antrenor federal si manager de inalta performanta la FRR, iar Stefan este manger de competitii la FRR.

Corpul neinsufletit va fi depus vineri, 1 aprilie, dupa ora 13:00, la Capela Cimitirului Straulesti 1, iar inmormantarea va avea loc sambata, 2 aprilie, ora 11:00, la Cimitirul Straulesti 1.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!