A murit doctorul Ciomu Naum Niculae, medicul acuzat pentru cel mai cunoscut caz de malpraxis din România

Doctorul Ciomu Naum Niculae, medicul acuzat pentru cel mai cunoscut caz de malpraxis din România, a murit. Anunţul a fost făcut chiar de către reprezentanţii clinicii la care începuse să profeseze din nou.

18 apr. 2022, 16:24
A murit doctorul Ciomu Naum Niculae, medicul acuzat pentru cel mai cunoscut caz de malpraxis din România

Doctorul Ciomu Naum Niculae, medicul acuzat că a secţionat penisul unui bărbat din greşeală, a murit. Vestea tristă a fost dată de clinica la care Ciomu începuse să lucreze din nou.

Doctorul Ciomu a murit. Doliu în lumea medicală

Citeşte şi Avertismentul medicului Mihai Craiu: „Nu dați copiilor mai mici de 4 ani supozitoare novocalmin!”. Motivul pentru care este interzis în 120 de țări

Clinica la care dr. Ciomu începuse să lucreze din nou a transmis un mesaj de condoleanţe familiei medicului.

”Începem săptămână cu o veste tristă domnul Doctor Ciomu Naum Niculae a plecat în lumea cea fără de dor. Dumnezeu să-l odihnească în pace! A fost un luptător, un spirit tânăr, un medic cu o experiență și memorie monumentala, un coleg minunat pe care nu-l vom uita. A fost o onoare pentru noi să ne fie coleg și mentor. Condoleanțe familiei și celor apropiați!” a fost anunțul clinicii.

Medicul Ciomu a devenit cunoscut după ce în 2004 a secţionat din greşeală penisul unui bărbat în vârstă de 34 de ani. După acest incident, doctorul a rămas fără dreptul de liberă practică. Experții de la Institutul de Medicină Legală ”Mina Minovici” au stabilit că doctorul Ciomu avea discernământ în momentul în care a făcut operația.

Bărbatul care a fost operat a primit despăgubiri în valoare de 500.000 de euro, o parte din bani fiind direcționați spre tratamentele medicale necesare.Cu restul de bani rămaşi, victima lui Ciomu şi-a cumpărat o casă lângă Capitală.

Doctorul Ciomu a declarat că incidentul din sala de operaţie a avut loc după ce acesta ar fi suferit un atac cerebral chiar în timpul intervenţiei.

Citeşte şi Primul român mort de gripă în sezonul 2021 – 2022. Avea doar 58 de ani şi nu era vaccinat