A murit Doru Stănculescu. Cântăreţul de muzică folk avea 71 de ani

A murit Doru Stănculescu, la 71 de ani. Primul material discografic al artistului este un disc single editat în anul 1979 de casa de discuri Electrecord. A apărut la Televiziunea Română cu melodii ca „Șambala”, „Ion Vodă Cumplitul”, „Ai, hai...”, „Ecou de romanță”, „Fără petale”.

23 aug. 2021, 17:39
A murit Doru Stănculescu. Cântăreţul de muzică folk avea 71 de ani
Doru Stănculescu avea 71 de ani

A murit Doru Stănculescu. Din primele informaţii, folkistul a fost găsit fără suflare azi dimineața în casă.

Mi-e foarte greu să vă dau vestea asta. Stanculescu Doru-emil a plecat azi dimineață să se întâlnească cu bunii lui prieteni Dan Andrei Aldea, Vali Sterian şi alții. Primeşte-l Doamne şi veghează-i veşnica odihnă. O pierdere uriaşă!”, a anunțat Eugen Avram.

Doru Stănculescu (n. 25 iunie 1950, București) a fost un cântăreț și instrumentist român de muzică folk. A debutat în anul 1968 cu melodia „Ion Crâșmaru”, pe versuri de Octavian Goga. A realizat muzica pentru filmul Porțile albastre ale orașului (1974, regia Mircea Mureșan).

Primul material discografic al artistului este un disc single editat în anul 1979 de casa de discuri Electrecord. A apărut la Televiziunea Română cu melodii ca „Șambala”, „Ion Vodă Cumplitul”, „Ai, hai…”, „Ecou de romanță”, „Fără petale”. A fost membru fondator al Cenaclului Flacăra, unde a participat până la desființarea acestuia. A fost de profesie arhitect. Este fratele cântăreței Mihaela Mihai.

Citeşte şi: Doliu în muzica românescă. A murit unul dintre folkiştii Cenaclului Flacăra

A murit Doru Stănculescu

Cu aceeași inconfundabilă imagine ca în perioada comunistă, nelipsindu-i mustața sa distinctivă, Doru Stănculescu a avut un recital îndelung aplaudat, prezentat chiar de Dan Puric. Publicului i-au mers la suflet marile sale succese ”Ecou de romanță”, ”Fără petale” dar mai ales ”Hai, hai, haidi, hai”, melodie ce l-a îndemnat chiar și pe artist să-și ”încălzească” vocea cu o dușcă de horincă, servită direct pe scenă.

Alături de Doru Stănculescu, fratele marii soliste Mihaela Mihai, în cadrul Galei Folk ”Om Bun” 2019 au mai cântat Vasile Șeicaru, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Mircea Vintilă, Emeric Imre, Radu Gheorghe, Daniel Iancu, Maria Gheorghiu și Adrian Ivanitschi.