Doliu în lumea muzicii folk din Republica Moldova. Iurie Sadovnic, găsit mort în condiţii suspecte

Iurie Sadovnic, un cântăreț celebru de muzică folk din Republica Moldova, a murit după ce s-a sinucis. Poliţiştii din Chişinău spun că artistul s-a împuşcat în cap.

07 iun. 2021, 19:08
Doliu în lumea muzicii folk din Republica Moldova. Iurie Sadovnic, găsit mort în condiţii suspecte

Faimosul interpret Iurie Sadovnic a murit, după ce și-a tras un glonț în cap. Incidentul şocant a avut loc în apartamentul din Chişinău în care artistul de 69 de ani locuia împreună cu soţia sa, a precizat Natalia Stati, purtător de cuvânt al Poliţiei din Chişinău, conform Ştiri.md.

Soţia lui Iurie Sadovnic a mărturisit că plecase de acasă, iar, la întoarcere, şi-a găsit bărbatul fără suflare.

Poliţiştii susţin că Iurie Sadovnic s-a sinucis

Poliţiştii din Chişinău spun că Iurie Sadovnic s-a împuşcat cu o armă pe care o deţinea legal. Anchetatoii nu au descoperit urme de violenţă, cu excepția celei produse prin împușcare.

Anchetatorii din Republica Moldova au demarat o anchetă pentru a stabili circumstanţele în care a murit Iurie Sadovnic.

Citeşte şi: Comisia Europeană anunță un plan de redresare economică în valoare de 600 milioane euro pentru Republica Moldova

Cine a fost Iurie Sadovnic

Iurie Sadovnic a fost un muzician și cântăreț de muzică ușoară și folk din Republica Moldova, care, de-a lungul timpului, a fost recompensat cu mai multe distincții: titlul de Artist emerit al RSSM (1984), Medalia „Meritul Civic” (1993), medalia „Mihai Eminescu” (2000), titlul de Artist al Poporului al Republicii Moldova (2011) și Ordinul Republicii (2015).

El a activat ca solist al formațiilor „Haiducii din Susleni”, formația „Haiducii” a Institutului de Arte (1968—1973), formația „Sonor” (1973—1976), formația de jazz din Nikolaev (în perioada serviciului militar, 1970—1972), „Contemporanul” (1977-1978) și „Bucuria” (1979-1982) ale Filarmonicii din Chișînău.

În 1983, Sadovnic a fondat formația „Legenda”, care a activat până în 1993. În 1999 a lansat volumul de poezie „Am să plec în Codru verde”.

Citeşte şi: Sociolog: AUR ar putea ajunge al doilea partid din Romania la urmatoarele alegeri. Care este miza participării la alegerile din Republica Moldova