Doliu uriaş în lumea muzicii din România. A murit fondatorul trupei Sfinx

Doliu în lumea muzicii rock. Fondatorul trupei Sfinx a încetat din viață. Corneliu Bibi Ionescu a fost singurul membru care nu a părăsit formația până la destrămarea ei, la începutul anilor nouăzeci.

23 ian. 2022, 08:32
Doliu uriaş în lumea muzicii din România. A murit fondatorul trupei Sfinx

Corneliu Bibi Ionescu a murit sâmbătă, 22 ianuarie. El a fost membru fondator şi basistul trupei Sfinx.

„Am aflat astăzi vestea tristă că ne-a părăsit Corneliu „Bibi” Ionescu”, scrie Andreipartos.ro.

Corneliu Bibi Ionescu a cântat fără întrerupere din 1962 până în 1994, după desființarea trupei acesta a intrat în domeniul afacerilor. El devenise președintele unei firme care se ocupă cu sisteme de sunet, video și lumină pentru concerte.

Citeşte şi: Speak și Ștefania, confirmați pozitiv cu COVID-19. Vacanța lor în Bali a fost distrusă

A murit fondatorul Sfinx. Corneliu Bibi Ionescu şi povestea legendarei trupe rock

Corneliu Bibi Ionescu s-a născut în 1945 și a fost membrul fondator şi basistul trupei Sfinx. El a cântat fără întrerupere din 1962 până în 1994, când, după mai multe schimbări de componenţă şi de stil, trupa s-a desfiinţat.

Basistul grupului Sfinx a coordonat în anii 70 – 80 o adevărată industrie de sisteme de amplificare a sunetului. Totodată, Corneliu Bibi Ionescu i-a construit lui Dan Aldea, liderul formației Sfinx, prima chitară.

„Povestea formaţiei SFINX începe cu trei liceeni: Corneliu Bibi Ionescu, Octav Zemlicka şi Cristian Valica, care se întâlneau într-o cofetărie din apropierea Pieţei Romane, pentru a discuta despre muzica ascultată pe la posturile de radio străine şi au ajuns la concluzia că ar putea şi ei să cânte într-o trupă. Până prin anul 1967 nu se întâmplă nimic spectaculos. Joia, sâmbăta şi duminica cântau în casele de cultură sau la seratele studenţeşti, iar în sezonul estival erau angajaţi pe litoral cântând mai întâi la Mamaia, iar apoi la Eforie Nord.

De aici începe SFINX…”, scrie pe Facebook Manea Mihai-Croco.

Citeşte şi: Greva STB continuă a patra zi. Maşinile nu au ieşit pe traseu. Forţe de ordine, la Autobaza Titan


loading...
Partenerii noștri