A murit înainte de Săptămâna Patimilor. Patriarhul Paniel a transmis un mesaj de condoleanţe

Nicolae-Șerban Tanașoca, filolog și istoric român, erudit specialist în filologie clasică, în studiul civilizației bizantine și al culturilor din Balcani, a murit

08 apr. 2017, 16:25
A murit înainte de Săptămâna Patimilor. Patriarhul Paniel a transmis un mesaj de condoleanţe

Nicolae Șerban Tanașoca, director al Institutului pentru Studii Sud-Est Europene al Academiei Române, a murit. A fost bizantinolog și balcanolog, cercetător al acestei ramuri a istoriei încă din anul 1964. Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de condoleanţe: „Am aflat cu tristețe vestea trecerii din această viață a Prof. Dr. Nicolae Șerban Tanașoca, filolog și istoric român, erudit specialist în filologie clasică, în studiul civilizației bizantine și al culturilor din Balcani.

Domnul Profesor Nicolae-Șerban Tanașoca a fost un fiu credincios al Bisericii Ortodoxe Române, aducând în ultimii ani de viață o importantă contribuție, în calitate de membru colaborator al Comisiei Patristice a Patriarhiei Romane, la buna desfășurare a proiectului de traduceri din opera Sfinților Părinți.

În aceste momente de întristare pentru toți cei care l-au cunoscut și apreciat, ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Biruitorul morții și Domnul vieții, să odihnească sufletul său în lumina, pacea și iubirea Preasfintei Treimi. Veșnica lui pomenire din neam în neam!”, se spune în mesajul de condoleanțe pentru familia îndurerată.