A murit Ioan Mangeac, fostul portar al lui FCM Bacău. Era internat într-un azil, imobilizat într-un scaun cu rotile

Ioan Mangeac, fostul mare portar al celor de la FCM Bacău în anii '80, a decedat la vârsta de 65 de ani. Fostul fotbalist și-a petrecut ultima perioadă a vieții într-un azil de bătrâni din comuna Săucești, județul Bacău. 

02 iun. 2021, 15:54
A murit Ioan Mangeac, fostul portar al lui FCM Bacău. Era internat într-un azil, imobilizat într-un scaun cu rotile

A murit Ioan Mangeac, fostul portar al lui FCM Bacău. Una dintre cele mai recente poze cu Ioan Mangeac este sfâșietoare. Starea lui de sănătate s-a deteriorat rapid în ultima parte a vieții, acesta fiind imobilizat într-un scaun cu rotile.

A murit Ioan Mangeac, fostul portar al lui FCM Bacău

În ultimii ani petrecuți în fotbal, Ioan Mangeac a activat ca antrenor de portari la unul dintre cluburile importante ale vremii, FC Vaslui, de la care a demisionat în 2010. Motivul? Divergențele avute cu antrenorul de atunci, Juan Ramos Lopez Caro. La FC Vaslui, Mangeac l-a îndrumat pe Dusan Kuciak, unul dintre cei mai importanți portari din România la acea vreme. Slovacul, care a adunat 102 meciuri la FC Vaslui, a rămas în relații foarte apropiate cu Mangeac. A ținut legătura cu antrenorul și după despărțirea acestuia de clubul vasluian.

Tragedie în fotbal. A murit cu o zi înainte să împlinească 46 de ani. A fost coleg de vestiar cu Gică Popescu

„Una din marile satisfacții ale carierei mele de antrenor a fost recunoștiința pe care mi-a purtat-o Kuciak pentru modul în care l-am antrenat și în care m-am ocupat de el”, mărturisea Mangeac, un om care a avut inclusiv putetea de a-și recunoaște slăbiciunile şi de a le învinge: „Fac tot posibilul pentru a ține paharul cât mai departe de mine”.