Doliu uriaș în România. A murit Mihai Ciubotaru

Doliu în justiție. A murit judecătorul care i-a condamnat pe generalii Victor Atanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac în „Dosarul Timişoara”. Mihai Ciubotaru a făcut parte și din completul care l-a condamnat pe liderul minerilor Miron Cozma.

06 feb. 2023, 11:22
Doliu uriaș în România. A murit Mihai Ciubotaru

Renumitul judecător Mihai Ciubotaru, magistratul care i-a condamnat pe generalii Victor Atanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac în „Dosarul Timişoara”, a murit la Piatra Neamţ, în oraşul unde a profesat o mare parte din viaţă.

”OMAGIU și RECUNOȘTINȚĂ! S-a stins un om vertical! Unul din puținii justițiari ai României postrevoluționare care nu a dat niciodată cinstea pe rușine.

Judecătorul Mihai Ciubotaru (24.05.1937, jud. Botoșani – 03.02.2023, Piatra-Neamț) a fost magistrat la Tribunalul Neamț și la Înalta Curte de Casație și Justiție a României de unde s-a retras în mai 2006.

Citește și: Accident cumplit la Reşiţa: Alexandru, copilul de 14 ani lovit de copac, se afla pe scaunul din dreapta. Postare cutremurătoare a părinţilor

Judecătorul Mihai Ciuboratu s-a aflat în Completul de judecată al Înaltei Curți de Casație și Justiție a României care a dat sentința în Dosarul Timişoara, care l-a stupefiat pe generalul Atanasie Stănculescu şi îngheţat pe Chiţac, ce aşteptau senin achitarea, feseniștii fiind convinși că cei doi vor fi achitați. Câte 15 ani închisoare pentru fiecare.

Citește și: Autorul atacului mafiot din Iași a fost prins. ”Prințul” prostituatelor fugise în Republica Moldova după ce și-a împușcat rivalul

La fel s-a întâmplat, în ciuda marilor presiuni făcute asupra judecătorilor, și în Dosarul Mineriadei când au fost condamnați Miron Cosma şi lt.-col.(r) Silviu Popescu.

Citește și: Un violator a fost lăsat liber pentru că judecătoarea a întârziat la muncă. Infractorul este acum, din nou, căutat de Poliţie

Cu astfel de oameni verticali, România ar fi avut o șansă, însă ei au fost marginalizați rând pe rând, noi rămânând cu băseștii, ciolacii și ciucacii”, a scris Sergiu Găbureac, de la Biblioteca Metropolitană Bucureşti, un apropiat al judecătorului Mihai Ciubotaru.