A murit jurnalistul Ilie Şerbănescu

Doliu în mass-media constănţeană. Ilie Şerbănescu, un veteran al televiziunii în România, a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă, după o lungă suferinţă, la vârsta de 74 de ani, răpus de o boală necruţătoare.  A transmis, printre altele, ştiri cu inundaţiile catastrofale din primăvara anului 1970, din Dobrogea, eşuarea navei Rostock pe canalul Sulina, în 1991. 

RomaniaTV.net
18 nov. 2013, 07:58
A murit jurnalistul Ilie Şerbănescu

Jurnalistul constănţean Ilie Şerbănescu a murit. Televiziunea a fost marea lui dragoste, căreia i-a dedicat aproape 50 de ani din viaţă, din care peste 30 de ani a lucrat la departamentul de Ştiri. 

De-a lungul timpului, Ilie Şerbănescu a fost responsabil de imaginile cu care erau deschise primele ediţii ale festivalului „Cerbul de Aur”. Din 1970, a fost numit corespondent la Constanţa. A transmis, printre altele, ştiri cu inundaţiile catastrofale din primăvara anului 1970, din Dobrogea, eşuarea navei Rostock pe canalul Sulina, în 1991, naufragiul a două nave, în rada portului Constanţa, când 54 de marinari au murit.

Ilie Şerbănescu face parte dintr-o familie de jurnalişti binecunoscuţi în Constanţa. Fratele său, Mihail, a fost ani buni fotoreporter la ziarul „Cuget Liber” şi mai apoi autor de foto-reportaje cu multe cărţi publicate. Soţia lui, Rodica Şerbănescu, este cea care a redeschis postul Radio Constanţa după 1989 şi apoi a ocupat funcţia de director al aceleiaşi instituţii. Trupul neînsufleţit al jurnalistului este depus la capela Casa Albastră şi va fi înmormântat, astăzi, la Cimitirul Central din Constanţa. 

Doliu în mass-media constănţeană. Ilie Şerbănescu, un veteran al televiziunii în România, a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă, după o lungă suferinţă, la vârsta de 74 de ani, răpus de o boală necruţătoare.