A murit la 31 de ani şi 30 de kilograme. Vezi cazul de anorexie care i-a şocat pe medici

O britanică de 31 de ani a murit după 16 ani în care s-a luptat cu o formă foarte gravă de anorexie, cea mai gravă, după spusele doctorilor.

RomaniaTV.net
14 dec. 2011, 20:57

Kate Chilver suferea de 16 ani de anorexie şi ajunsese să cântărească doar puţin sub 30 de kilograme. Concret, ea ajunsese atât de slabă, încât organele ei au încetat să mai funcţioneze din cauza lipsei de sânge.

Ea a început să aibă simptomele anorexiei nervoase încă de la 12 ani şi de atunci s-a aflat sub supraveghere medicală, dar nu a putut fi vindecată. Prima oară a fost internată cu puţin timp înainte de a împlini 15 ani. „A fost cel mai greu caz de anorexie nervoasă din câte am văzut, spune dr. Frances Connan, un consilier care s-a ocupat de Kate la Vincent Square Clinic din Londra.

Pe perioada bolii, Kate Chilver a fost hrănită printr-un tub, însă nici această metodă nu a avut succes. Ea nu asimila absolut nimic din ce „mânca”.

La autopsie, medicii au descoperit că inima ei era de două ori mai mică decât ar fi fost normal şi au stabilit că moartea a fost una naturală, din cauza anorexiei nervoase.

Din cauza durerilor care deveniseră insuportabile, Kate fusese internată la spitalul Chelsea şi Westminster. Acolo, medicii au descoperit că ţesutul din intestinele şi stomacul pacientei s-au necrozat din cauza lipsei de irigare cu sânge.

Kate Chilver a murit pe 12 iulie, dar cazul ei a fost făcut public abia acum.