A murit măicuța Anastasia de la Mânăstirea Nera. A fost o cântăreață celebră înainte de 1989

Măicuța Anastasia, cunoscută înainte de anul 1989 drept Puica Igiroșanu, s-a stins din viață. Înmormântarea va avea loc joi la Mănăstirea Nera.

30 apr. 2024, 12:22
A murit măicuța Anastasia de la Mânăstirea Nera. A fost o cântăreață celebră înainte de 1989

Măicuța Anastasia, cunoscută drept Puica Igiroșanu înainte de 1989, s-a stins din viață. Vestea a fost dată de junalistul Ștefan Ruxandra, pe pagina de Facebook.

„Maica Anastasia, cunoscută de publicul larg drept Puica lgirosanu, a trecut la Domnul. Trupul neînsuflețit va fi depus la Biserica Hospice-ului Sf. Irina, Voluntari. Înmormântarea va avea loc joi la Mănăstirea Nera. Dumnezeu s-o odihnească in pace!”, a transmis jurnalistul Ștefan Ruxanda pe Facebook.

Citește și: Incendiu grav la Mănăstirea Văratec, în Săptămâna Mare! Două chilii ale măicuțelor au ars

Viața măicuței Anastasia

Puica Igiroșanu i-a avut îndrumători pe Părintele Arsenie Papacioc și pe Părintele Rafail Noica, în timp ce s-a aflat în Marea Britanie și a colaborat cu postul de radio BBC, în vremea regimului comunist.

Ulterior, aceasta a petrecut șapte ani în Franța și s-a întors în România după anul 1990. Atunci, s-a decis să își petreacă restul vieții la mănăstire. Astfel, Puica Igiroșanu a devenit Măicuța Anastasia de la Mănăstirea Nera din Banat.

În același timp, aceasta a fost cunoscută pe vremea lui Nicolae Ceaușescu datorită talentului său muzical. Printre operele sale celebre se numără melodii precum „Să cânte tinerețea”, „Tu așa mi-ai spus” și „Când ai plecat”.

Citește și: Calendar ortodox 30 aprilie 2024. Marțea Mare (Denie). Pilda celor zece fecioare. Rugăciunea care se rosteşte în Marţea Mare revarsă mila lui Dumnezeu peste cel care se roagă