A murit Maradona. Ce avere avea marea legendă a fotbalului şi cui rămâne totul! A pierdut sume colosale din cauza viciilor

Lumea fotbalului este în doliu după ce marele Diego Maradona s-a stins din viaţă pe 25 noiembrie. Legenda a decedat din cauza unui stop cardiac, spune presa internaţională.

25 nov. 2020, 19:53
A murit Maradona. Ce avere avea marea legendă a fotbalului şi cui rămâne totul! A pierdut sume colosale din cauza viciilor

A murit Maradona. A avut un succes răsunător pe terenul de fotbal, iar datorită muncii sale a strâns de-a lungul anilor o avere impresionantă. Fotbalistul a scris istorie şi a reusşit să câştige Cupa Mondială alături de Argentina în 1986. De asemenea, a câştigat şi două titluri în Seria A şi două cupe UEFA.

Citeşte şi: A murit Maradona. Care a fost ultima dorinţă a legendarului fotbalist din Argentina

A murit Maradona. Averea impresionantă pe care o avea marea legendă a fotbalului mondial

După ce a devenit cunoscut, Maradona a avut parte de sute de contracte de publicitate.  Totodată, marele sportiv a strâns bani frumoşi după ce a devenit antrenor şi a mers cot la cot cu cluburi impotrante din întreaga lume.

Maradona ar fi putut fi unul dintre cei mai bogaţi fotbalişti ai tuturor timpului, însă viciile care l-au măcinat de-a lungul timpului au distrus tot. În urmă cu câţiva ani, averea lui era cotată de cei de la The Richest.com la doar 100.000 de dolari. Acesta a trebuit să plătească 39 de milioane de euro fiscului din Italia, din cauza impozitelor neplătite. Acesta a rămas cu doar 60 de milioane de dolari după ce a trebuit să le achite pe cele 39.

Acesta a mai avut alte 58 de milioane de euro de pe urma contractelor publicitare cu jocul video PES, cu cei de la Coca-Cola, cu firma de ceasuri Hublot, cu compania de cosmetice CoverGirl, linia de îmbrăcăminte pentru adolescenți Maradona Seduction și parfumul lansat pe piață, Apa lui Maradona.

Citeşte şi: Maradona a murit. Ultima fotografie cu „El Pibe de Oro”, făcută cu două săptămâni înainte de deces

Ce spunea Diego Maradona despre averea lui. Anunţul făcut de fostul mare fotbalist

„Nu am 39 de milioane de euro şi nu i-am avut niciodată. Şi în plus nu eu sunt vinovat, ci impresarul meu şi fostul preşedinte al lui Napoli, care nu au virat banii pe care ar fi trebuit să-i vireze pentru impozitele salariilor mele. (…) Pot să plătesc maximum trei milioane de euro, atâţia bani am, dar nici aşa nu este corect”, declara fotbalistul.

Pe perioada turneului final al CM din Rusia a fost plătit cu nu mai puțin de 10.000 de euro pentru fiecare meci la care s-a aflat în tribune, iar de la compania Hublot, care a editat o serie limitată de 20 ceasuri marca Maradona, primea nu mai puțin de 100.000 de euro pentru fiecare dată în care apare la un eveniment sportiv purtând două ceasuri identice la mâini, unul indicând ora exactă a țării unde se află și altul ora exactă în general.

Citeşte şi: Diego Maradona a murit după un atac de cord! Anunţ-şoc din Argentina