A murit Mihnea Vasiliu, fost manager Ringier și Libertatea

O nouă moarte suspectă la Ringier. Mihnea Vasiliu, fostul manager al Ringier România, care are și publicația Libertatea, a murit, miercuri după-amiază, la un hotel din capitală. Poliția a deschis un dosar de moarte suspectă. 

27 iul. 2023, 17:23
A murit Mihnea Vasiliu, fost manager Ringier și Libertatea

Mihnea Vasiliu, fostul manager al Ringier România, a murit, miercuri după-amiază, la un hotel din capitală. Polițiștii și procurorii fac cercetări la fața locului, anunţă stiripesurse.ro.

Fstul director general al Ringier România, a murit joi după ce i s-a făcut rău în holul unui hotel din București, a confirmat pentru G4Media Cătălin Tolontan, coordonator editorial.

Mihnea Vasiliu, fostul director al publicației Libertatea a murit, joi, la hotelul Ramada, din Capitală. Potrivit anchetatorilor, acestuia i s-ar fi făcut rău în fața recepției hotelului Ramada, din Sectorul 1. La fața locului au ajuns mai multe ambulațe dar și echipaje ale Secției 2 Poliție. Dosarul a fost preluat de polițiștii Serviciului Omruri care au deschis un dosar de moarte suspectă.

Apelul la 112 a fost făcut la ora 14.25.  Sectia 2 Politie a fost sesizata cu privire ca in fata Hotelului Ramada s-a constatat decesul unei persoane de sex de masculin, fara alte detalii. La fata locului s-a luat legatura cu echipajul SMURD care a comunicat faptul ca a constatat decesul persoanei in cauza, diagnosticul fiind stop cardio-respirator.

De asemenea a fost identificata persoana decedata, respectiv numitul Vasiliu Mihnea Stefan. Totodata la adresa a fost identificata si fiica persoanei decedate, respectiv numita Vasiliu Catinca, care a comunicat faptul ca tatal sau a depus mult efort fizic in cursul zilei, iar in urma cu aproximativ doua saptamani ar fi suferit un atac de cord. Cazul a fost inaintat  Serviciului Omoruri.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, fostul executiv ar fi suferit un atac de cord, conform informațiilor de la autorități. Decesul vine la scurt timp după ce Mihnea Vasiliu, general manager de peste 12 ani al grupului de presă Ringier România, ar fi decis să se retragă. Oficial, este vorba despre o despărțire ”amiabilă”, Mihnea Vasiliu transmițând că dorește să exploreze ”noi oportunități”, iar grupul de presă Ringier precizând că îi este ”recunoscător” acestuia pentru întreaga activitate desfășurată.

 

Mihnea Vasiliu a părăsit funcţia de general manager al companiei, după mai bine de un deceniu. „Am ajuns într-un punct al carierei mele în care vreau să explorez noi oportunităţi. Îmi anunţ decizia de a mă retrage din poziţia pe care o ocup în cadrul acestei companii extraordinare. De-a lungul anilor, am avut privilegiul de a lucra cu o echipă de oameni talentaţi. Împreună, am depăşit provocări, am sărbătorit etape importante şi am deschis calea succesului.”

Mihnea Vasiliu

Mihnea Vasiliu Mihnea Vasiliu are o experienţă de peste 30 de ani în managementul de media. A început în 1992, ca CEO al Media Pro România, grup care îngloba operaţiunile de publishing, tipografie, cinema, producţie TV şi distribuţie. A fost timp de 14 ani în fruntea companiei fondată de omul de afaceri Adrian Sârbu.

Victor Ciutacu, despre concedierea lui Mihnea Vasiliu de la conducerea Ringier România: „De ce oare? Nu s-a întâmplat nimic. Doar li s-a sinucis un om”
În 2007 s-a alăturat grupului Realitatea Caţavencu, ca director adjunct, în „era” Sorin Ovidiu Vântu. Realitatea Caţavencu însemna, pe lângă postul de ştiri Realitatea TV, primul lansat în România, şi Academia Caţavencu, Radio Guerrila, The Money Channel, agenţia de presă NewsIn, ziarele Business Standar şi Cotidianul şi Romantica, postul la care s-a mutat Teo Trandafir cu emisiunea sa după plecarea de la Pro TV.

Mihnea Vasiliu a făcut parte din echipa de management al Realitatea Caţavencu timp de patru ani, până s-a alăturat Ringier România, în calitate de general manager.

Citeşte şi:

Florin Călinescu schimbă macazul după ce a renunţat la televiziune: „Libertatea mea de acum începe. Așa, pot să fiu creativ la mine în pijama, la mine în curte, pe casă, în fața casei, în metrou, oriunde”

Ringier România: Mihnea Vasiliu, fostul nostru coleg și lider, a murit astăzi, 27 iulie 2023, în București

„Vă dăm o veste dureroasă, care ne așază pe toți în inima unei tragedii. Mihnea Vasiliu, fostul nostru coleg și lider, a murit astăzi, 27 iulie 2023, în București. În vârstă de 57 de ani, el a suferit o moarte fulgerătoare, iar medicii, care au răspuns apelului la 112 dat de cei din locul public unde Mihnea Vasiliu se afla, recepția Hotelului Ramada, pentru ceea ce părea a fi un atac de cord, nu au reușit să-l resusciteze”, au transmis colegilor CEO-ul companiei Ringier din România, Dan Puică, și jurnalistul Cătălin Tolontan. „Raluca Vasiliu, soția lui Mihnea, ne-a rugat să oferim nu doar noi, ci și întreaga presă, spațiu pentru intimitate și doliu”, mai spune mesajul intern.