Victor Ciutacu, despre concedierea lui Mihnea Vasiliu de la conducerea Ringier România: „De ce oare? Nu s-a întâmplat nimic. Doar li s-a sinucis un om”

Victor Ciutacu șterge pe jos cu Mihnea Vasiliu, care a fost concediat din funcția de director general al Ringier România, după cazul sinuciderii jurnalistei Libertatea Iulia Marin.

07 iul. 2023, 21:41
Victor Ciutacu, despre concedierea lui Mihnea Vasiliu de la conducerea Ringier România: „De ce oare? Nu s-a întâmplat nimic. Doar li s-a sinucis un om”

„S-a terrminat “auditul independent” la Ringier. Ieri s-au felicitat intre ei ce bine si profesionist lucreaza toti. Azi l-au dat afara pe directorul general. De ce oare? Nu s-a intamplat nimic. Doar li s-a sinucis un om. Si s-au uitat patronii elvetieni prin situatiile financiare. Asa ca au pus un sef nou, de la site-ul de imobiliare. Intre timp, nava-amiral Libertatea ofera cititorilor fanatici aragaze si masini de tocat carne. In acelasi timp, coordonatorul editorial al fetei de la pagina 5, seful mamutilor radioactivi si cioclul lui Condrea, sfinxul Tolontan, aspirant secret la Pulitzer, scrie siropuri despre deontolgie”, a scris Victor Ciutacu pe pagina sa de Facebook.

Mihnea Vasiliu, directorul general al Ringier România, a fost zburat din funcție după 12 ani de activitate. Plecarea din funcție a celui ce i-a fost șef trompetei celui care a linșat RomâniaTV și pe Victor Ciutacu vine la o zi după ce s-au publicat rezultatele investigației interne legate de moartea jurnalistei Iulia Marin și de rezultatele auditului.

Citește și CUTREMUR!!! România TV a avut dreptate 100%! Mihnea Vasiliu CONCEDIAT de la Ringier România după cazul morții jurnalistei Iuliei Marin! Cătălin Tolontan și Libertatea au mințit, iar auditul intern i-a prins!

„Am ajuns într-un punct al carierei mele în care vreau să explorez noi oportunităţi. Îmi anunţ decizia de a mă retrage din poziţia pe care o ocup în cadrul acestei companii extraordinare. De-a lungul anilor, am avut privilegiul de a lucra cu o echipă de oameni talentaţi. Împreună, am depăşit provocări, am sărbătorit etape importante şi am deschis calea succesului”, a transmis Mihnea Vasiliu printr-un mesaj intern, potrivit Paginademedia.ro.

In timpul anchetei interne, auditorii au descoperit si alte nereguli de ordin financiar, nu doar etic, pe care Mihnea Vasiliu le patrona de ani de zile. Acesta a fost verificat la sange de catre superiorii lui si au descoperit inclusiv modul in care acesta si Catalin Tolontan au incercat musamalizarea cazului mortii Iuliei Marin.

Reamintim că Iulia Marin (32 de ani), jurnalistă Libertatea, și-a pus capăt zilelor în data de 19 aprilie. Tânăra a fost găsită moartă în locuința sa închiriată din cartierul Militari. Potrivit raportului medico-legal, decesul a survenit pe fondul administrării unei cantităţi mari de pastile.

Iulia Marin era jurnalist de investigații la Libertatea și suferea de depresie şi de tulburare bipolară. Avea la activ trei tentative de suicid, urmate de internări la Spitalul de Psihiatrie Obregia.

Citește și Scandalul dintre Cătălin Tolontan și Ringier în care a fost târâtă jurnalista Iulia Marin chiar înainte să se sinucidă. Cum a fost amenințată de conducerea tabloidului Libertatea?! Adevărul crunt din spatele morții suspecte

Pe 11 martie 2023, Iulia scria pe contul ei de Facebook despre cei trei ani de când muncea la Libertatea. „M-am angajat aici, în primăvara lui 2020, la debutul pandemiei. Am lucrat mult de acasă, cu toate avantajele și dezavantajele care vin la pachet cu asta – însingurare, dar și flexibilitate. Am scris texte repezite, texte gândite, texte despre orice îmi părea mie important. Am căutat subiecte, mai ales asta, am o tolbă plină de subiecte și, mai nou, unele care mă entuziasmează. Am făcut și greșeli, le-am corectat, am mers mai departe”.