A murit Nino Castelnuovo. Românii îl ştiu pe marele actor din „Pacientul englez”

Anunţul  a fost făcut de soţia lui Nino, actriţa Maria Cristina Di Nicola, şi cei doi copii ai lor, citaţi de presa italiană.

08 sept. 2021, 13:52
A murit Nino Castelnuovo. Românii îl ştiu pe marele actor din „Pacientul englez”

Nino Castelnuovo, născut pe 28 octombrie 1936, a început să interpreteze roluri secundare în filme relativ modeste la sfârşitul anilor 1950, înainte de a fi distribuit în „Rocco şi fraţii săi” (1960), regizat de Luchino Visconti şi avându-i pe afiş pe Alain Delon, Annie Girardot şi Claudia Cardinale.

Un tânăr de 34 de ani a murit de COVID, după ce s-a externat pe semnătură deşi era internat la ATI: A ignorat total sfaturile medicilor!
Devenit un actor popular graţie adaptării pentru televiziune a unei capodopere a literaturii italiene, „I promessi sposi” („Logodnicii”), de Alessandro Mazoni, Nino Castelnuovo era cunoscut şi în Franţa după ce l-a interpretat pe tânărul Guy, iubitul lui Genevieve (interpretată de Catherine Deneuve) din „Les parapluies de Cherbourg”, un film cult regizat de Jacques Demy şi recompensat cu trofeul Palme d’Or la Festivalul de la Cannes în 1964.

Ion Caramitru a murit. Mesajul sfâșietor a lui Florin Zamfirescu: Nu pot decât să îmi exprim un regret enorm

Nino Castelnuovo l-a interpretat şi pe arheologul D’Agostino în celebrul lungmetraj „The English Patient” („Pacientul englez”), regizat de Anthony Minghella în 1996. „Pacientul englez” a câștigăt Oscarului pentru cea mai bună imagine.


loading...
Partenerii noștri